Најновије

КУРТИ НАПРАВИО ДОГОВОР: Ево ко ће бити у новој приштинској влади! Српска листа на чекању!

Лидер Самоопредељења Аљбин Курти и кандидаткиња за премијерку ЛДК Вјоса Османи завршили су први састанак на ком се разговарало о коалицији ове две странке након недељних избора.

Аљбин Курти (Фото: Јутјуб)

Уочи састанка, Курти је најавио да ће разговарати о “почетку нове владе” и најавио да ће коалиција ЛВВ и ЛДК “сачувати земљу од зла”.

Како је након састанка изјавила Османи, са Куртијем је разговарала о принципима, али детаљи још увек нису дискутовани. Додају да сматрају да није фер најавити имена будућих чланова владе пре објављивања резултата.

”Верујемо да ће резултати избора бити потврђени, очекујемо коначне резултате из поштовања према грађанима, као и резултате од преко 20.000 условних гласова”, рекао је Курти.

Двоје лидера нису најавили ни име будућег премијера, али је Курти најавио да ће владати заједно.

“Владаћемо заједно. Нећемо се бавити политичком трговином какву сте видели са ПАН коалицијом. Бићемо радикално транспарентни“, најавио је Курти.

Поред тога што ће имати свега 12 министарстава, будућа влада ће испоштовати и квоту од 30 одсто заступљености и мушкараца и жена.

Када је будућност једине српске парламентарне партије, Српске листе, у будућој косовској влади, Курти и Османи поручили су да ће се пре Српске листе састати са другим политичким опцијама.

“Нећемо јурити ка Српској листи без да се састанемо са Србима изван Српске листе“, рекао је Курти.

Најавили су и даље састанке у наредним данима.

Извор: Косев

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА