Најновије

ОВО ЈЕ НЕВИЂЕНА БРУКА: Дачић би свуда у свету пао због афере "Банана"

Да је Лазаревић осуђен, то би имплицирало да ни Дачић није невин, сматрају саговорници Курира и додају да не могу високи функционери да имају контакт с мафијашима, а да буду политичка елита.

Ивица Дачић (Фото: Јутјуб)

Ивица Дачић, актуелни шеф дипломатије и бивши министар полиције, и његов некадашњи шеф кабинета Бранко Лазаревић морали су да одговарају због одавања информација из МУП мафијашком клану Дарка Шарића, оцена је саговорника Курира.

Бранка Лазаревића, али и полицајца Бориса Гару, адвоката Радована Штрпца и Родољуба Радуловића, званог Миша Банана, Апелациони суд у Београду је правоснажно ослободио оптужби за одавање поверљивих полицијских информација криминалној групи Дарка Шарића. Лазаревић је ослобођен и оптужби за удруживање у Шарићеву криминалну групу, јер суд сматра да Тужилаштво за организовани криминал није доказало своје тврдње из оптужнице.

Скандал

Међутим, према оцени саговорника нашег листа, доказа који показују супротно је било, али, додају, да је Лазаревић осуђен, то би имплицирало да ни Дачић, као његов шеф, није невин.

Криминолог Златко Николић истиче да су сви докази постојали и да су упућивали на повезаност врха полиције са организованим криминалом.

- Постојали су пресретнути снимци, давани су подаци криминалној групи... Ово је срамно. Лазаревић није невин, његов шеф (Ивица Дачић) није, а зашто Дачић није обухваћен истрагом, не знам. Ја нисам правник и не улазим у пресуду с правног аспекта, већ с криминолошког, и ово није добро. Обојица треба да одговарају. Шеф кабинета не ради ништа без знања шефа - каже Николић и додаје:

- Тадашња власт је то снимала и чувала да би Дачића касније уцењивала да буде њихов.

Спречили „црњи“ сценарио

Да је Лазаревић осуђен, сматра криминолог Добривоје Радовановић, онда би оптужбом морало да буде обухваћено више лица, укључујући и самог Дачића.

- Да је Лазаревић осуђен, импликације би биле значајне јер је и министар био на тим састанцима - каже Радовановић.

На питање да ли би у процес морало да буде укључено више лица да је Лазаревић осуђен, Радовановић каже:

- Да, морало би да буде укључено више лица, обухватајући и Дачића, јер је и он био на састанцима с Радуловићем. Теоријски је тешко замислити, а у пракси је могуће, да шеф кабинета даје информације криминалној групи, да његов шеф седи с тим криминалцима, али да не зна ништа о томе. Зато је пресуда добродошла. Да се ово дешава у нормалној правној држави, био би другачији исход и знатно би се разликовао састав Владе. Начелно, не могу високи функционери да имају контакт с мафијашима, а да буду политичка елита.

Додик жестоко одговорио Куртију! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА