Најновије

ПОЛИЦИЈА СПРЕЧИЛА ПЕРФОРМАНС: Пуфовци понели градоначелнику Зрењанина буре стајског ђубрива, али се догодило ово...

Активисти Покрета уједињених фантома су започели перформанс “лепота давања” током преподнева добровољним давањем крви у просторијама Црвеног крста.

Активисти Покрета уједињених фантома (Фото: Јутјуб)

Након тога су поделили бомбоне деци у центру града, али нису успели да уруче поклон градској власти у Зрењанину јер је полиција спречила долазак возила са поклоном из оближњег села Арадац.

У саопштењу ПУФ-оваца се наводи.

“Данас је саобраћајна полиција спречила возило активисте Покрета уједињених фантома да стигне из села Арадац до града Зрењанина јер је превозио “поклон” за градоначелника Чедомира Јањића – буре стајског ђубрива.

Саобраћајна полиција је била на месту где иначе никада не патролира, циљано је зауставила само једно возило, а возачу понудила избор: или да иде на ванредни технички преглед или да се врати кући, уз њихову пратњу, што се на крају и догодило.

На тај начин, спречен је перформанс даривања градске власти смрдљивим поклоном, што је требало да буде завршни део акције “лепота давања” и указивање на бројне еколошке проблеме који постоје или су у најави у Зрењанину. Фантоми су претходно дали крв у простријама Црвеног крста, а затим и поделили бомбоне деци на централном градском тргу.

С обзиром на то да детаљи перформанса нигде нису унапред најављени, Покрет уједињених фантома закључује да су његови активисти под мерама праћења, односно прислушкивања, јер је то једини могући начин на који је полиција могла да сазна које возило да искључи из саобраћаја на путу Арадац-Зрењанин, односно да му не дозволи улазак у град. Да је полиција унапред знала сваки планирани корак Покрета уједињених фантома потврђује и данашња изјава Небојше Стефановића који се изјашњавао о детаљима акције која није ни спроведена.

Након консултација које ће обавити са својим адвокатима, Покрет уједињених фантома ће покренути одговарајуће поступке против оних који су прекорачили границе својих овлашћења незаконитим праћењем и незаконитим ограничавањем слободе кретања.

Градској власти, градоначелнику Зрењанина Чедомиру Јањићу и његовом патрону због којег град смрди већ две деценије – министру привреде Горану Кнежевићу доставићемо одговарајуће поклоне пре или касније, а Небојши Стефановићу ћемо се обраћати када разговарамо телефоном, речником који заслужије – обећавају фантоми”.

Прочитајте ОВДЕ како је Бошко Обрадовић разоткрио режимски план.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА