Најновије

БРНАБИЋ ОШТРО КРИТИКОВАЛА КУРТИЈА: Приштинска политика је једина препрека за слободну трговину на Балкану!

Брнабић је новинарима у Београду казала да све што се тиче међусобне трговинске сарадње на Балкану је јасно дефинисано CEFTA споразумом и анексима које садржи.

Ана Брнабић (Фото: Јутјуб)

- Ми не кршимо CEFTA споразум уколико ураде то што најављују, без обзира да ли укину 100 одсто таксе са БиХ. Ништа се специјално неће променити. Наставиће да крше CEFTA споразум, као и Споразум о стабилизацији и придруживању који имају са ЕУ, рекла је Брнабић.

Премијерка је позвала све албанске политичаре у Приштини да још једном размисле о кршењу међународних споразУма, јер како каже, добиће само то да им из Међуанродне заједнице говоре да су једина препрека за слободну трговину на Балкану.

- Моја порука је, молим вас, погледајте CEFTA споразум који је потписан 2006. године и придржавајте га се, рекла је она.

Наводећи да Курти на тај начин најављује и спречавање слободног кретања људи, Брнабић је казала да је Београд и председник Александар Вучић још пре неколико година позивом на мини шенген дао правац у којем цео Западни Балкан треба да се креће, а што би значило и људима и привреди.

Брнабић каже да је то јуче потврђено потписивањем Декларације са Северрном Македонијом и Албанијом и изражава наду да ће се и остатак тог региона придружити тој декларацији.

- То је најбоље за људе без обзира да ли су Албанци, Срби, Македонци. Потпуно је небитно. То је једини начин да млади остану овде и ако Курти или било ко други из Приштине жели да отера младе јлуде одавде, онда су овим што раде на добром путу, оценила је Брнабић.

Османијева бесна на Раму због састанка са Вучићем и Заевим! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА