Најновије

ЈЕРЕМИЋ: Одлука о бојкоту избора је коначна

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је да је одлука те странке, као и Савеза за Србију, да бојкотује изборе коначна и да не жели да грађанима шаље збуњујуће поруке учествовањем у преговорима о изборним условима са представницима режима и ЕУ, који не могу довести до напретка.

Вук Јеремић (Фото: Јутјуб)

„Касно је, истекло је време, јер фер изборни услови морају да важе најмање девет месеци пре избора. Оваква врста ураганске пропаганде и злоупотреба коју спроводи режим Александра Вучића, као и изостанак било какве моралне границе, није забележена на овим просторима и није упоредива чак ни са временом Слободана Милошевића“, рекао је Јеремић у емисији „360 степени“ телевизије Н1, у којој је учествовао са председником Нове странке Зораном Живковићем.

Јеремић је истакао да садашњи формат преговора са представницима ЕУ у Скупштини Србије и ниво међународног ангажовања не може довести до напретка.

„Учествовао сам у животу у различитим међународним преговорима. По одабиру формата може се препознати да ли је намера да се постигне напредак или не, а ово није формат у којем је могуће остварити прогрес. Садашњи разговори не би имали смисла ни да СЗС учествује у њима, а нећемо учествовати у преговорима ни да се у њих укључи и Вучић“, рекао је Јеремић, који је бивши министар спољних послова Србије и бивши председник Генералне скупштине УН.

Јеремић је навео да су могући преговори са међународном заједницом и ЕУ о изборним условима који би важили најмање девет месеци.

Председник Народне странке је истакао да слобода медија не значи само да лидери опозиције учествују у дебатним емисијама, јер на телевизијама са националном фреквенцијом не може да се види ништа о реалној тежини живота грађана.

„Нема, такође, ни питања министру унутрашњих послова Небојши Стефановићу зашто његов отац тргује оружјем, или Вучићу зашто је Тони Блер учествовао на српској страни на састанку са државним секретаром САД Мајком Помпеом“, рекао је Јеремић.

Јеремић је навео да је најмање 200.000 људи натерано да гласа за владајућу коалицију уценом да ће изгубити посао, и да свако од њих мора да обезбеди још два или три гласа.

„Ми смо кренули у кампању бојкота која ће бити интензивнија од изборне кампање и објашњаваћемо грађанима зашто је важно да се овој власти одузме легитимитет и да само непристајање на уцене, притиске и понижавање води до промена. Уверени смо да бојкот значи скраћење трајања Вучићевог режима“, рекао је Јеремић.

Живковић је навео да би изласком на изборе режиму требало „ударити шамар“ као 1996. године, када је опозиција освојила власт у више градова Србије, а потом тражити ванредне изборе.

„Ви их слободно тако ишамарајте, а ми ћемо у бојкот. Кренула су два воза – ка бојкоту и ка изласку на изборе, и они се више не могу зауставити. Ти који су остали да чекају на перону, накнадно ће ускакати у један од њих у кретању, али то више није претерано битно”, узвратио је Јеремић.

Јеремић је најавио да ће 3. новембра бити одржана Скупштина Народне странке на којој ће бити представљен програм за опоравак Србије, заснован на подршци предузетништву и пољопривреди, ангажовању српске дијаспоре, као и очувању и неговању културе.

Како ће Путин смањити амерички утицај на косовско питање прочитајте ОВДЕ.

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА