Најновије

ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОРУЖЈА ЦЗ: Збројeвкина палета на ватреној линији

Представљање је одржано у сарадњи са Министарством одбране и Асоцијацијом одбрамбене и безбедносне индустрије Чешке Републике. Показивање најновијих производа било је намењено представницима Министарства одбране, Војске Србије, Министарства унутрашњих послова, Полиције, Жандармерије, Сектора за ванредне ситуације, Безбедносно-информативне агенције и осталих институција државне и јавне управе у области одбрамбене и безбедносне технике.

Збројевкин пиштољ (Фото: јутјуб)

Циљ овог приказивања био је представљање дистрибутерских капацитета и производа одбрамбене и безбедносне индустрије чешких компанија, али и унапређење билатералне сарадње између Србије и Републике Чешке у овим секторима. Главни део одржан је у просторијама Амбасаде Републике Чешке у Србији, где је 12 компанија из ове земље представило њихова најновија достигнућа и нових конструкторских решења одбрамбене и безбедносне индустрије.

Практичну демонстрацију и могућност коришћења ватреног оружја на стрелишту које производи Чешка Збројовка, организовала је српска Компанија Југоимпорт СДПР, уз техничку подршку САЈ МУП Србије. Увид у перформансе оружја које стиже из погона ове угледне светски познате чешке компаније, припадници наших елитних служби бебедности могли су да провере на стрелишту.

Српски војни и полицијски специјалци испробали су и подробно стекли увид у техничке карактеристике, као и ватрену способност: пиштоља П07, П09 и П10Ц, аутоматског пиштоља Шкорпион ЕВО 3, аутоматских пушака Брен 2 у калибрима 5,56 НАТО и 7,62x39 мм, и са подцевним бацачем граната ЦЗ 805 Г1.

Пиштољи серије П07, 09 и 10 су тренутно најпродаванији модели Чешке Збројовке, за војно полицијске потребе широм света. Стручњаци Моделу П10 предвиђају успешну будућност у сектору службене употребе, а у САД је већ добио надимак "Глок килер" (Glock killer).

Аутоматске пушке Брен 2 су представљене у два калибра 5,56 и 7,62. Приликом тестирања прецизности или контроле оружја при рафалној паљби корисницима је дата могућност да оба калибра пробају са механичким или оптичким нишанима Калес (Kahles) К16и 1-6 и Вортеx Расор (Wortex Rasor) XД 1-6.

Руси направили радар који открива дрон величине кутије за шибице! Више о отме прочитајте ОВДЕ!

Извор: kalibar. rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА