Најновије

БЕСАН НАКОН ИСПАЉИВАЊА РАКЕТЕ: Ево шта је Трамп поручио Северној Кореји! (ВИДЕО)

Јапански премијер Шинзо Абе осудио је у недељу севернокорејско лансирање ракета као "апсолутно неприхватљиво", док је председник САД Доналд Трамп нагласио да САД подржавају Јапан "сто одсто".

Доналд Трамп (Фото: Синхуа)

Абе и Трамп су одржали заједничку конференцију одмах пошто је Пјонгјанг лансирао балистичку ракету први пут ове године.
У свечаној сали Трампове куће на Флориди, Абе је прочитао кратку изјаву у којој је позвао Пјонгјанг да потпуно поштује релевантне резолуције Савета безбедности. 
Он је додао да га је Трамп уверио у америчку подршку, као и да присуство шефа Беле куће показује његову одлучност и посвећеност.
Трамп је употребио још мање речи рекавши:
- Желим да свако разуме и потпуно зна да САД стоје иза Јапана, нашег великог савезника, 100 одсто - пренеле су агенције. Лансирање ракете уследило је само дан пошто се Трамп састао у Вашингтону са јапанским премијером Шинзом Абеом и два дана након телефонског разговора са кинеским председником Сијем Ђинпингом, подсећа Ројтерс. Погледајте ОВДЕ више о испаљивању балтичке ракете од стране Северне Кореје. Јужнокорејско Министарство одбране саопштило је да је ракета лансирана из ваздухопловне базе у западној провиницији Северни Пјонган. У саопштењу се наводи да се верује да је проба ракете била "оружана провокација како би се тестирао одговор нове америчке администрације предвођене председником Трампом", наводи АФП. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА