Најновије

ВУЧИЋ: Знајте да ми каријера није важна! Да кажем народу - нећете имати изборе јер се ови нису спремили?

Избори у Србији ће бити како Устав и закон налажу, поручио је председник Србије Александар Вучић који је и замолио таксисте да у понедељак не радикализују своје протесте.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Вучић је, коментаришући идеју професора Владимира Гоатија о одлагању избора за шест месеци како би се избегао бојкот опозиције, упитао: "Шта, да изађем пред народ и кажем - заводим диктатуру и после четири године нећете имати изборе, јер се ови нису спремили?"

Он је рекао да да не жели да влада противуставно док се опозиција спреми за изборе.

"Људи штрајкују глађу да би избори били раније, а да неко штрајкује да би били касније, то не разумем", казао је Вучић.

Избори ће бити када кажу Устав и закон, сваке четири године, односно пет за председничке, рекао је Вучић и додао да они могу бити само раније, као ванредни избори.

Да неко влада без воље народа, док сам на власти тога неће бити, рекао је Вучић и поручио да опозицији није стало до основних демократских приниципа.

"Таксисти да не радикализују протесте од понедељка"

Он је замолио таксисте да не спроводе никакву радикализацију протеста од понедељка.

"Спремни смо да разговарамо, да пронађемо решења, али молим их, јер то ничему не води", рекао је Вучић новинарима у Куршумлији.

Зна се шта држава може, а шта не сме да допусти, рекао је Вучић.

На питање о примедбама опозиције о рестаурацији споменика "Победник", Вучић је рекао да је био очајан када је видео како су зуб времена и "шенлучење" оштетили споменик.

Као што је неко морао да уради Карађорђеву улицу, Обилићев, Топличин и Косанчићев венац, цео град, оно што они нису обнављали 12 година, тако морамо да обновимо и споменик, казао је Вучић.

Он је истакао и да је ноћас видео упад лидера Двери Бошка Обрадовића у општину Горњи Милановац одакле га је избацио портир.

Не разумем то што раде и изненадили се што је неко храбар пружио отпор, да кажем, примитивцима који су хтели да наруже општину. Хвала човеку што је штитио државну имовину и достојанство грађана Горњег Милановца, поручио је он.

Говорећи о изгледима Косова да постане члан Интерпола на скупштини у Чилеу, Вучић је оценио да је Приштина очекивала велику победу и додао да је било много притисака, посебно од две земље од којих то Србија није очекивала.

Србија побеђује, закључио је Вучић.

"Када кажу немојте с Русима, Кинезима, кажемо - хоћемо, то је наш интерес"

Председник Србије је поручио да ће се увек борити за мир, јер рат никоме није потребан, али да никада никоме неће дозволити да понизи Србију било каквим решењем за Косово и Метохију.

"Мој је посао да трпим све притиске и око Косова и Метохије, Републике Српске и других важних питања, али да шта год да чујете и видите на телевизији било шта, како нам неко доноси понижавајућа решења или да нам нуди решења којим се ниподаштавају интереси Србије, знајте да ми каријера није важна и да ћу се увек трудити да чувам мир", рекао је Вучић.

Рат нам није потребан, потребан нам је мир, али никада никоме нећу дозволити да понизи Србију било којим решењем, поручио је Вучић на скупу грађана у Блацу.

Вучић је захвалио грађанима што су својом подршком обезбедили да Србија сама одлучује о својим политичким потезима и интересима.

"Када нам кажу - немојте са Русима, кажемо хоћемо јер је наш интерес да имамо добре односе. Када кажу - немојте са Кинезима, хоћемо наш је интерес да имамо добре односе са Кинезима, наш је интерес да то радимо, да ширимо мрежу пријатеља, али да никоме не дозволимо да понижава Србију и унижава наш народ", казао је он.

Прочитајте ОВДЕ  какав је то велики шок за напредњаке.

Извор: Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА