Најновије

ПОЧЕО ЈЕ ЦРНИ СЦЕНАРИО! ЏИХАДИСТИ ПОНОВО НА СЛОБОДИ: Више од 800 присталица ИД побегло из кампа у Сирији током турских ваздушних удара!

Званичници курдске администрације на северу Сирије саопштили су да је више од 700 присталица Исламске државе побегло из кампа Аин Иса током турских удара.

Џихадисти (Фото: Јутјуб)

Џихадисти су, како је саопштено, нагрнули данас на капије кампа и побегли услед интезивних борби које се воде у близини и турских ваздушних удара, преноси АП.

Такође се наводи да је у кампу било око 12.000 људи укључујући и око 1.000 страних жена повезаних са Исламском државом и њихове деце.

Истовремено, сиријска Опсерваторија за људска права са седиштем у Великој Британији саопштила је данас да је око 100 жена повезаних са Исламском државом и њихове деце побегло из кампа који су чувале снаге сиријских Курда. 

Директор организације Рами Абдулрахман рекао је, позивајући се на изворе из кампа Аин Иса, да тамо влада анархија, преноси Ројтерс.

Курдска администрација на северу Сирије саопштила је раније да су поједине породице чланова Исламске државе успеле да се искраду из кампа након гранатирања турских снага.

Прочитајте ОВДЕ  шта то тврди Вашингтон пост.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА