Најновије

ПЕТЕР ХАНДКЕ ЕКСТРЕМИСТА ИЛИ КЊИЖЕВНИК? Директор српско-руског центра објаснио борбу нобеловца на страни Срба током ратова деведесетих!

Петер Хандке је пре само неколико дана добио Нобелову награду за књижевност. Та награда коју је аустријски писац добио за књижевност је подигла много прашине на такозваном „независном Косову“ у Хрватској а посебно у једном ентитету у Босни и Херцеговини. Сви непријатељи Срба су свој глас дигли против пишчевих ставова из времена ратова деведесетих на простору Југославије а тај став је био пријатељски према Србима што је у то време било изузетно ретко чути.

Петер Хандке (Фото: Јутјуб)

Пише: Владимир Пребирачевић, Директор Српско-Руског центра "Мајак"

Став који је тада Петер Хандке пријатељ Срба и Српског народа имао није се мењао током година и писац није подлегао колективној медијској сатанизацији Срба а сви смо добро упућени у фабриковање и исценирање разних злочина који су приписани Србима само да би медији имали муниције да оспу паљбу по нама која нас и даље држи рањене све ове године. Јако тешко се мења слика у јавном мнењу поготово кад су најмоћније медијске машинерије света узеле нас као мету.

Сви који смо живели и даље живимо на овим просторима сећамо се свих проблема које нам је између осталог и такав медијски рат донео. Хандке је данас за све њих богохулник и злочинац али не само он него и сама комисија која је додељивала Нобелову награду, понављам за књижевност. Одмах се у први план истиче да су сви они криви јер на овај величају некога ко је негирао злочине у БиХ и био близак са људима који су у то време водили Србију. Тако смо могли закључити да комисија негира све и злочине и „геноцид“ и све што им је могло пасти на памет. Чак су се јавили и косовски бивши и садашњи политичари и „министри“ који су такође били ужаснути ко је добио Нобелову награду за књижевност.

Е па драга читалачка публико из региона која је толико пропатила уназад пар дана због Хандкеовог Нобела треба да се из те имагинарне књижевне димензије вратите у реалност и сетите Жуте куће и геноцида који сте починили над Србима на свим територијама бивше Југославије, да се сетите стотина хиљада Срба којих више нема на вековним огњиштима на територији садашње Хрватске као и свих Срба убијаних и протериваних широм БиХ.

Сетите се сатирања српског имена и рушења српских гробаља, сетите се уништених цркава и манастира, сетите се побијених и протераних Срба, сетите се свега што је стварност а не књижевна машта на жалост а које сте чинили и подржавали у стварности. Глобална ситуација у свету се мења а самим тим и истина о Србима долази полако али сигурно на видело.

Све честитке Петеру Хандкеу на Нобеловој награди али још више на томе што трпи притисак све ове године због нас Срба.

СПЦ је требало да има јединствен став о Ордену Светог Саве за све кандидате! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА