Најновије

"ЗА ШТА ДА МУ ДАМО ПАРЕ?" Вучић о оптужбама Сергеја Трифуновића о давању мита

Верујем да ће тужилаштво испитати наводе председника ПСГ Сергеја Трифуновића да му је у име СНС наводно нуђено пола милиона евра и коалиционо партнерство да изађе на изборе, каже председник Србије Александар Вучић, уз опаску да не види зашто би то неко уопште радио.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

- А за шта да му дамо паре? - упитао је Вучић.

Како је рекао за ТВ Пинк, не би могло ни да се сакрије да је новац дат, а није јасно ни зашто би СНС то уопште радила.

- А, за шта да ми њима платимо? То што ће да изађе на изборе? Што да им плаћам да изађу на изборе? Што се мене тиче, не мора нико од њих да изађе на изборе. Не занимају ме - рекао је Вучић.

Поред тога, каже, неизлазак дела опозиције на изборе не значи и недостатак легитимитета избора.

- Какав недостатак легитимитета, кад ће да изађе скоро 50 одсто бирача без њих, а имали смо 52-53 одсто 2016. године. Шта је проблем с тим? Што бисмо им давали паре? Да им плаћам рекет? Ем ме малтретирају, ем долазе да упадају у Председништво, ем још да им плаћам нешто - констатовао је Вучић.

Како је казао, "верујем да ће тужилаштво то да испита, надам се да се не бих мешао у рад самосталног тужилаштва, али сам сигуран и верујем да ће то бити".

Како је казао, уверен је да "може бити реч само о измишљотини и да ће то са Сергејевим високим функционерима СНС само да изазове смех".

- Што се тиче неких других ствари, ми морамо да ћутимо и да пустимо да надлежни органи раде свој посао. Они да измишљају шта хоће, јер ће после рећи да нису вршили притисак на суд и тужилаштво, а за све што бих ја рекао, тврдили би да је притисак. Сачекаћемо, сигуран сам да ће се и ту ствари разјаснити - рекао је Вучић.

Аљбин Курти, председник покрета Самоопредељење, странке која је победник парламентарних избора на Косову, каже да коалициони преговори нису одмакли. Себе види као будућег премијера, а за Ал Џезиру је говорио и о епилогу дијалога са Србијом и могућности поделе Косова.  Прочитајте ОВДЕ  шта је све рекао.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА