Најновије

АЛАРМАНТНО УПОЗОРЕЊЕ МОГЕРИНИЈЕВЕ: Уведите Западни Балкан у ЕУ, иначе ће бити рата у Европи!

Шефица дипломатије ЕУ Федерика Могерини изјавила је данас да ЕУ мора да стабилизује и уједини сопствени континент увођењем Западног Балкана у Унију.

Федерика Могерини (Фото: Јутјуб)

"Како би учинили рат немогућим на нашем континету, потребно је да ујединимо Европу уводећи Балкан у ЕУ", поручила је Могеринијева.

Она је у говору о "Улози ЕУ као глобалног играча" на Универзитету Оксфорд нагласила да ће Европа бити јака глобална сила само ако заврши посао на стабилизацији сопственог континента и ако учини да се рат више никад не догоди у Европи.

То ће се, према њеним речим, постићи једино ако се континент уједини односно и Западни Балкан постане део Уније.

"Последњих година имали смо значајне кораке, почев од споразума између Грчке и Северне Македоније, а важан напредак је и поред тешких препрека , постигнут у дијалогу Београда и Приштине", навела је Федерика Могерини.

Она је оценила да су свих шест партнера у региону спровели кључне реформе, а да су лидери и народи са Западног Балкана постали свесни ваžности међусобне сарадње.

"Да би консолидовали напредак на Балкану сада је време да отворимо приступне преговоре са Северном Македонијом и Албанијом. Надам се да ће наши лидери донети праву одлуку у наредним данима", закључила је Могеринијева.

Прочитајте ОВДЕ  зашто Трамп мора да дође у Србију и шта то мора да спречи.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА