Најновије

ДИРЕКТОР СРПСКО-РУСКОГ ЦЕНТРА ОТКРИВА: Гренел има Трампово поверење да реши проблем између Срба и Албанаца

Косовски лобисти које можемо чути апсолутно сваки дан да се оглашавају на сваку могућу тему. Данијел Сервер и Едвард Џозеф који имају лепе професорске титуле на Универзитету Џон Хопкинс и одређени утицај у америчким и европским круговима не пропуштају ни један дан за пласирање својих идеја, размишљања или анализа.

Ричард Гренел (Фото: Јутјуб)

Пише: Мр Владимир Пребирачевић, директор српско-руског центра “Мајак”

Свако такво виђење се заснива на независном тзв. Косову у границама у којима се сада налази јер како кажу све друго је веома опасно по регионалну стабилност па чак и шире од тога. Опасни преседан како кажу могао би да многе регионе Европе, али и света одвуче у кризу и конфликте а ето испада Срби треба да буду спасиоци целог света само по цену Косова. Лако је трговати туђом земљом да не употребљавамо ону народну лако је туђим ...... глогиње млатити.

Вест да је Бела кућа поставила Ричарда Гренела актуелног амбасадора САД- у Немачкој, који тамо и није баш омиљен из више разлога, била је довољна да се готово истог тренутка јаве многи а међу њима први вајни професори да нам објасне како је ово шизофрена, непотребна, контраверзна одлука Трампа лично.

Трамп на одлуку Стејт департмента да поставе Палмера као специјалца за Балкан сад поставља вишег чиновника Беле куће и коме ће Палмер бити подређен у суштини.

Предлози ова два професора који су стални заговорници косовске независости али изгледа по цену да Срби немају никаква права јер видимо сакодневно како се албанци односе према Србима а посебно током ове изборне кампање на тзв. Косову када користе све могуће и немогуће ствари а без ичије осуде.

Ричард Гренел је неко ко има поверење Трампа и неко ко апсолутно нема проблем са другим опцијама око евентуалне поделе тзв. Косова. Да ли је он добро решење за Србе то не знамо нити можемо знати али сама хистерија са те стране око његовог постављења даје бар неку наду за наш државни и национални интерес. Гренел је и Трампова потреба за привлачење ЛГБТ бирачког тела на председничким изборима следеће године тако да не треба сумњати у степен поверења који Трамп има у њега.

Сви се плаше непредвиђених Трампових реакција ако се активније укључи у причу око тзв. Косова јер нико са сигурношћу не зна у ком би правцу могло кренути. Све док дубока држава ради свој посао на начин као и до сада Албанци на Косову ће имати подршку за било какву једнострану акцију и све ће им бити опроштено као и до сада.

Палмера нема нигде али зато Гренел није губио време већ се одмах по постављењу бацио на посао и већ обишао и Приштину и Београд. Све се мора решити до председничких избора у САД то је главни задатак.

Без обзира на ову интерну америчку игру и албанске лобисте потребно је са наше стране тражити да се активније укључи и Русија и Кина као наши савезници и подршка у Савету безбедности. Са Европом а посебно Немачком која нас притиска и около стално лобира да Косово буде независно без промене тренутних граница, нема задовољења ни минимума наших интереса.

Прочитајте ОВДЕ зашто су власти у Приштини повукле захтев за пријем у Интерпол.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА