Најновије

ПОНОВО БУКТИ РАТ СНС И СПС, СВЕ ПУЦА! Шормаз прозвао социјалисте и махао кофером, а онда је стигао бруталан одговор

Поново нема мира у коалицији Српске напредне странке и Социјалистичке партије Србије, а буру је опет изазвао функционер СНС Драган Шормаз.

Драган Шормаз (Фото: Јутјуб)

Он је пре неколико недеља поручио да је време да се СПС пошаље у опозицију, а претходно је вређао у Скупштини Снежану Пауновић (СПС). Сад је отишао корак даље и директно напао лидера социјалиста и првог потпредседника Владе Ивицу Дачића.

Напредњак је коментарисао ослобађајућу пресуду некадашњег шефа Дачићевог кабинета Бранка Лазаревића и рекао да не зна како је дошло до тога да докази скупљени у истрази нису били довољни за суд:

- Подсетићу вас да је у случају „кофер“ дошло до ослобађајуће пресуде. Недавно сам изјавио и увек ћу то тврдити - комунисти владају Србијом од 1945. у разним агрегратним стањима и још их се као друштво нисмо ослободили. Очигледно је да су присутни у све три гране власти - рекао је Шормаз чиме је директно уперио прст у Ивицу Дачића и Владана Заграђанина.

Шормаз је тако подсетио на аферу у којој су међу осумњиченима били функционери СПС. Њему очигледно ништа није значило то што је Апелациони суд у Београду донео ослобађајуће пресуде за Симића и Заграђанина.

Министарка у Влади Србије и функционерка СПС Славица Ђукић Дејановић одговорила је на нове нападе Драгана Шормаза.

- Шта рећи на такве речи? Шта рећи кад неко полемише с одлукама суда? Изјаве Шормаза не треба уопште анализирати - рекла је Дејановићева.

Функционер СПС Новица Тончев каже да сад када су правоснажно ослобођени Влада Заграђанин и Бранко Лазаревић и Дачић лакше дише.

- Верујем да ће Дачић вишак енергије и времена усмерити на сређивање стања у партији да се такве афере никад не понове. Уместо да се фокусирамо на резултат и подмлађивање странке, постали смо магнет за разне афераше и фотељаше протеклих 10 година. Наша гласачка база и локални функционери вапе за успостављањем политичке одговорности за штеточине из наших редова, а од судских пресуда смо одавно дигли руке - каже Тончев и додаје:

- Волео бих и верујем да се овакве афере више неће понављати. СПС не сме да буде асоцијација на афераше и фотељаше. Надам се да ће сви који су криви за било какву штету која је нанета СПС преузети бар политичку одговорност, кад већ нису добили судску пресуду. Дугујемо то нашим гласачима - каже он.

Прочитајте ОВДЕ  шта је то Вучић коначно признао.

Извор: espreso. rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА