Најновије

ВЕЉА ИЛИЋ ГРМИ: Никад нећу у савез са Вучићем! Он је шибицар који завршава послове за кумове, браћу, пријатеље...

Председник Нове Србије Велимир Илић изјавио је да “Александар Вучић подмеће безобразно лажи у својим медијима пласирајући неке дезинформације о нечему што је било пре пет година“. 

Велимир Илић (Фото: Јутјуб)

“Пуштају лажи зато што су схватили да смо им ми једина права опозиција. Сада кроз своје медије пуштају неке споразуме од пре пет година. Ја сам када сам видео шта раде изашао из те Владе. И више никада нећу бити с Вучићем. Он је човек који уништава и разара Србију, а ја сам човек који се увек борио за Србију. Изашао сам из те Владе када сам видео шта раде и једини сам имао храбрости да нападнем то сво зло које они чине Србији. Вучић није никакав државник, он је шибицар који само завршава послове за кумове, браћу, пријатеље. Њега Србија не занима. Прави мали Шенген без ичије сагласности. Хоће и од Срба у Србији да направи мањину. У Србији је направио политички туризам. Стално неко шета и долази, облазе га страни званичници, а нама све горе и држава све више пропада“, рекао је Илић на конференцији за новинаре. 

Он је истакао да “Вучић стално говори они тамо лопови, они тамо овакви онакви, а највећи лопови су у СНС“. 

“Они су ојадили Србију, уништили су спорт, уништили су Србију, распродали све што је могло да се распрода, уништили фабрике, странци харају Србијом. Више нема ни једног Моравца и Шумадинца близу власти, а они су градили Србију. Ана Брнабић је канцер Србије, она чега се год дохвати то пропада“, рекао је Илић. 

Он је истакао да ће Нова Србија изаћи на изборе, јер „сваки бојкот избора значи помагање Вучићу да оствари двотрећинску већину и да ради шта он хоће, да уведе Србију у тоталитаризам”.

“Зато је Нова Србија одлучила да се бори. И позивамо све људе којима је до Србије да нам се у тој борби придруже да онемогућимо Вучића да заврши убијање Србије”, рекао је Илић. 

Он је додао да је јасно да “ништа не можемо сами, да чак и таксисти штрајкују и да треба неко из Америке ко ће у држави да нам уведе ред“. 

“Па нека више кажу чији је тај КарГо. Да се зна ко је с ким у дилу и ко иза кога стоји. И да се народ и грађани Београда и они који долазе у Београд пусте да се врате нормалном животу“, рекао је Илић. 

Потпредседник Нове Србије Зоран Стојковић је истакао да је Нова Србија учествовала на разговорима који су организовани о изборима између власти и опозиције и навео да је то било “разочаравајуће“.

“То је била једна фарса. Ти странци који су неки бивши посланици Европског парламента су дошли овде да подрже изборе које организује власт и који ће, ако се буду одржавали под постојећим условима, бити најгори избори у историји српског парламентаризма. Нова Србија је због Србије одлучила да крене у ту борбу у којој ће јој највише требати подршка грађана и свих оних којима је до Србије. Одустајање од избора би значило само и једино омогућавање Вучићу да успостави један тоталитарни режим који ће нас докрајчити“, истакао је Стојковић.

Прочитајте ОВДЕ шта је Бошко Обрадовић рекао о бојкоту избора.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА