Најновије

РУСКИ ЛЕТЕЋИ ТЕНКОВИ СТИГЛИ НА БАТАЈНИЦУ: Хеликоптери Ми-17В5 ускоро ће красити српско небо! Ево који још модели долазе у блиском периоду!

Поједини руски медији који су део мреже Телеграм објавили су информацију да су два хеликоптера Ми-17В5 стигла на војни аеродром Батајница. Ради се о војно-транспортним хеликоптерима који ће повећати укупну мобилност десантних, али и транспортних могућности Војске Србије. Овакав тип хеликоптера је идеалан за употребу у специјалним јединицама које одликује изузетно висока мобилност приликом извођења борбених операција

Руски хеликоптери (Фото: Јутјуб)

За ову намену ангажован је тешки војно-транспортни авион Ан-124-100 „Руслан“. Овај авиом има способност да пребацује терет великих габарита. Он је на аеродром Батајница директно из Казања пребацио укупно два хеликоптера Ми-17В5.

На овај начин Војска Србије наставља започети посао јачања својих војно-транспортних капацитета, који су веома важни за функционисање модерне оружане силе. Подсећамо да је Србија већ набавила два хеликоптера Ми-17В5, који су испоручени средином 2016.године.

У наредним периоду се очекује испорука још једног војно транспортног хеликоптера Ми-17В5. Поред њега ту су и четири ударна хеликоптера Ми-35М. Овај последњи ће знатно повећати ватрену моћ Војске Србије када је у питању борба против земљаских циљева непријатеља, у свим метео условима дан/моћ.

Ми-17В-5 представља савремени вишенаменски војно-транспортни хеликоптер намењен превозу људства, а такође и терета. Он то може да изводи  како у простору унутар кабине тако и на спољним носачима. Поред тога овај хеликоптер може да се примени и у класичним борбеним мисијама, јер је оспособљен да носи и убојна средства. Летелицом управљају 3 члана посаде. Његова укупна носивост износи и до 4,500 кг терета. Може да транспортује до 36 путника, или 24 војника са пуном ратном опремом. Такође, у операцијама евакуације рањеника на носилима, може да прими до 12 тешко повређених војника.

Погонска група се састоји из два турбо-елисна мотора Климов ВК-2500 који генеришу излазну снагу од 2700кс. Ови мотори обезбеђују да хеликоптер под пуним теретом достигне брзину од 262 км/ч. Капацитет резервоара и економичност мотора омогућавају хеликоптеру практични долет и до 700км.

Хеликоптери могу да буду ојачани додатном оклопном заштитом, као и савременим системима за ометање самонавођених противваздухопловних ракета које се лансирају са рамена.

Ови хеликоптери се налазе у наоружању 890.мешовите ескадриле „Пегази“, која се налази у саставу 204.ваздухопловне базе која је базирана на аеродрому Батајница.

Египат купује руске Т-90МС уместо америчких тенкова Абрамс! Више о томе ОВДЕ.

Извор: bog-rata.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА