Најновије

ХАОС МЕЂУ ШИПТАРИМА: Тачи неће Куртија! Нуди мандат Вјоси Османи?

Аљбин Курти је после много година на челу Покрета Самоопредељење успео да победи на изборима, али та победа је веома тесна, са 5-6 хиљада гласова више од Демократског савеза Косова и могуће је да Курти ипак не постане премијер, пишу косовски медији.

Хашим Тачи (Фото: Јутјуб)

Ништа није сигурно и Аљбин Курти можда не буде изабран за премијера јер ДСК може инсистирати, као и пре избора, да Вјоса Османи буде премијер. Ако ДСК одбије Самоопредељење, Курти се може обратити Демократској партији Косова или странци Рамуша Харадинаја, а то је потез који не би био моралан због чињенице да је Самоопредељење водило кампању нападајући управо владајуће странке због корупције и непотизма.

Како се наводи, у случају да Курти не успе да формира владајућу коалицију, Тачи може дати мандат другој странци по броју мандата у Скупштини, а то је ДСК, да формира владу. И у овом случају неће бити изненађујуц́е ако дође до велике коалиције ДСК-ДПК са Османијевом као премијером.

Лист пише, да је то коалиција коју смо и раније видели на Косову, али и коју би међународни фактор још више поздравио, јер су обе ове странке приврженије разговорима са Србијом, за разлику од Аљбина Куртија, који је по овом питању тежак и непредвидив.

Игра је почела и сада се очекује озваничење изборних резултата, а тек тада ће почети „битка“ за стварање владе, што може донети изненађења, и није нужно да ће Аљбин Курти постати премијер, закључује се у тексту.

Вучић оценио ситуацију на КиМ! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Косово Онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА