Најновије

ЈЕДНОСТРАНИ ПОТЕЗИ ПРИШТИНЕ УГРОЖАВАЈУ БЕЗБЕДНОСТ: Вучић се састао са шефом словачке дипломатије! Ево о чему су причали!

Председник Србије Александар Вучић састао се у Београду са министром иностраних и европских послова Словачке Мирославом Лајчаком, који је у својству председавајућег ОЕБС-у учествовао на Скупштини Интерпарламентарне уније у Београду.

Мирослав Лaјчак и Александар Вучић (Фото: predsednik.rs)

Вучић је изразио велику забринутост због дешавања на северу Косова и Метохије и упозорио да Приштина једностраним и провокативним актима изазива напетост и погоршање безбедносне ситуације. Он је министру Лајчаку посебно указао на манипулације са наводним тровањем приликом пребројавања гласачких листића и то искључиво косметских Албанаца, упитавши који је то отров који делује на националној основи и затраживши да се спроведе свеобухватна истрага.

Председник Вучић је изразио захвалност што Словачка, упркос притисцима, истрајава на принципијелном ставу да не призна тзв. Косово. Имајући у виду и председавање Словачке ОЕБС-у, он је нагласио да је веома важно да та организација сачува статусно неутралан приступ, посебно у раду њихове Мисије на Косову и Метохији.

Шеф словачке дипломатије Лајчак је рекао да је Западни Балкан у фокусу председавања Словачке ОЕБС-у и да са великом пажњом прати ситуацију на Косову и Метохији.

Председник Вучић и министар Лајчак су се сагласили да су односи двеју земаља веома добри и да интензиван политички дијалог доприноси и напретку економске сарадње.

Вучић и Лајчак разговарали су у згради Председништва Србије, а предах од озбиљних тема, направили су на тераси где је председник свом госту показао панораму престонице.

"Поред озбиљних разговора о будућности региона, Мирослав Лајчак и ја нашли смо мало времена да разговарамо о Београду и његовим лепотама", написао је Вучић на Инстаграм налогу "Будућностсрбије" - уз неколико фотографија са Лајчаком.

Ово је амерички став по питању поделе или разграничења! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА