Најновије

СТЕФАНОВИЋ ОПЛЕО ПО ВЛАСТИ: Данас бити опозиционар је као бити члан колоније лепрозних! Држава је под окупацијом једног човека и режима

"Не бавимо се бројевима, кад имате лажне изборе, онда су бројке важне као у Туркменистану или Садамовом Ираку. Сигурни смо да ће грађани остати код кућа, а они који буду приморани да заокруже то неће значајније утиче. Нас то не интересује", каже заменик председника Странке слободе и правде Борко Стефановић. 

Борко Стефановић (Фото: Јутјуб)

Стефановић је рекао да ће дијалог доћи након бојкота и да ће бити и са властима и са међународном заједницом.

"Да имамо девет месеци за фер изборе, пуну контролу јавних предузећа, техничку владу, потребне су нам гаранције да ће то бити спорведено. Комуницирамо с ЕУ, наше одбијање није да нећемо с њима да разговарамо, на ФПН није било дијалога, власт говори да је све у реду, а хапсе се узбуњивачи, политички противници, док земља почива на сиромаштву, корупцији, илузорно је причати о томе да имамо изборе. Ми имамо бирање кад вас газда ухвати за уво и води".

Зато, каже Стефановић, грађани морају да чују политичке програме, а период од девет месеци у коме би почео процес оздрављења је установљен заједно с експертима.

"Где бисмо имали могућност да на телевизији грађани чују теме како се живи у овој земљи, како се остаје без посла. Слободни избори ће бити када будемо имали слободу медија, да спречимо принуду на бирачким местима и да грађани чују шта се дешава и шта опције нуде", рекао је Стефановић.



Председник Либерално демократске партије Чедомир Јовановић наводи да је дијалог комуникација и начин живота, а не само разговор о изборном закону. 

"Кад смо ми имали дијалог, кад смо разговором решавали најтежа питања, кад су речи биле аргумент? Је л 5. октобар дијалог, 9. март?Једни на друге режимо, уједамо се. Нападамо РТС, бацамо летке на Н1 телевизију. Разговарамо онако како се понашамо. Да постоји дијалог ова би земља била другачија. Зашто би Вучић пристао на дијалог. Он шаље делегацију на разговор а унапред зна да од тога нема ништа. Ја сам увек ишао да разговарам, знам како изгледа живот у коме разговора нема. Зато што ми овде живе деца, зато што немамо више снагу да поновимо глупости из деведесетих. Немамо потенцијал да преживимо такав сукоб. Не можемо да изађемо из живог блата у коме Србија нестаје", нагласио је Јовановић.

Стефановић је додао да поделе у друштву индукује власт јер се, како је рекао, сви који не мисле исто прогањају као звери.

"Данас бити опозиционар је као бити члан колоније лепрозних. Држава је под окупацијом једног човека и режима. Знам да је вама криво што се до дешава јер сте се годинама борили. Шта се с вама догодило и где сте се изгубили", упитао је Јовановића.

"Нећу да шетам с Ђиласом, нећу да бојим РТС у Пинк. Па ко је направио Информер. Могу да живим с тим, али нећу да шетам. Нећу да улазим у РТС, је л то онда значи да овде (Н1) неко може да уђе? Ја нећу да идем за тим људима, не зато што ми је лагодно, ја плаћам цену јер сам изабрао дуги пут", одговорио је лидер ЛДП-а.

Ова земља је отета, гуше се све слободе и не можете да добијете информације осим клевета и лажи, рекао је Борко Стефановић.

"У земљи у којој људи живе на ивици сиромаштва, од 2012. је ухапшено 113 људи, махом локалних функционера из ДС. Неки су се учланили у СНС и поступак је прекинут. Имамо само три осуђујуће пресуде. Земља је отета и грађани немају појма шта се дешава. Имају уговоре о привременим пословима и кажу им дај ми пет гласова и продужићемо ти уговор. Ја сам јуче причао с радницима у Крушевцу и један ми каже па ти си скроз нормалан. А зашто је то тако? Јер нас представљају као монструме", каже заменик председника ССП.

На питање да ли постоје нормални услови за изборе, Јовановић каже да никад нисмо имали нормалне и фер услове, ако то подразумева равноправност власти и опозиције.

"У овој земљи нормални услови ће бити последица наше нормалности. Не желим да парламент буде место у коме ће моју земљу представљати Шешељ или Миша Вацић. Скупштина је место где треба да водимо политику, а оно што видите тамо је израз нашег политичког лица. Је л Бастаћ води политику? За мене је његово понашање исто. Вучић с медијима ради исто што и Тадић пре њега, ко је донео закон о РЕМ-у, ко је донео пословник? Да ли сам ја био против тога и упозоравао. Ако не желимо на изборе, реците ми шта после. Ако смо алтернатива, ми морамо да будемо другачији", рекао је председник ЛДП-а.

Питање шта СЗС ради дан након избора Стефановић оцењује као политички мамац и додаје да имају план и да ће бојкот бити борбен.

"Шта дан после за ове који изађу на изборе. Мислим да је њихово легитимно право да изађу, нико не треба да их зове издајницима, али мислим да раде у корист Вучића. Они улазе у парламент у коме нема демократије и слободе и шта, добијају финасирање и плате док већина Србије грца. Треба да се солидаришемо са својим народом, потписали смо споразум. Бојкотујмо ове да бисмо добили нове, тако је говорио Ђинђић. Ми смо спремни да се боримо заједно с грађанима и убеђен сам да ћемо имати слободне изборе с девет месеци слободе институција и медија", рекао је Стефановић.

Прочитајте ОВДЕ шта је Сергеј Трифуновић рекао о куриру који му је нудио мито у име власти.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА