Најновије

ЗАХАРОВА СТАЛА У ОДБРАНУ СРБА: Косово као држава не постоји ни у правном смислу, ни у реалности савременог света!

Портпарол Министарства спољних послова Марија Захарова је прокоментарисала изјаву новог шефа дипломатије ЕУ Жозепа Борела да "уколико Кина, Индија и Русија не признају Косово оно неће бити држава", рекавши да са том тврдњом није сагласна будући да Косово и тако није држава.

Марија Захарова (Фото: mid.ru)

„Нисам сагласна са њим јер Косово и тако није држава, већ је покушај одређеног броја земаља да се насилним путем прогура признање те проблематичне територије у виду државности. То није држава“, рекла је Захарова на прес конференцији.

Указала да поред политичких оцена заснованих на међународном праву постоји и политичка реалност, која је показала да Косово као „држава“ не постоји ни у каквом плану, ни у законодавном, као ни у реалности савременог света.

"Косово као држава не постоји ни на који начин. Ни у правном смислу, ни у реалности савременог света“, нагласила је она.

Захарова је подсетила на став Русије према Косову.

"Москва тај део Србије не признаје као независан."

"Ништа се неће променити од чињенице да ће они који су прогласили „независност“ Косова то понављати изнова и изнова."

Она је подсетила на став Русије, рекавши да је питању грубо кршење међународног права и повреда суверенитета и територијалног интегритета Србије, као и да све то стоји у одговарајућим резолуцијама Савета бзебедности УН које нико још увек није укидао.

Додала је да се тренутна ситуација своди на то да су све те резолуције прегажене, да оне „као да не важе, те да су све те земље прекршиле те резолуције признавши Косово за суверену државу“.
 
„Можемо колико год хоћемо о томе да разговарамо, али прошло је много времена и цео свет је увидео покушаје да се одређени поступци оправдају. Што више сви они који су доносили одлуке буду наставили да говоре да је Косово држава, ништа се од тога неће променити, све ће остати само на речима. Цело то питање и даље је у супротности са међународним правом. Ништа им није успело.“

Вучић се састао са шефом словачке дипломатије! Више о томе ОВДЕ.

Извор: vostok.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА