Најновије

ЧУВА ГА 5.000 ПОЛИЦАЈАЦА: Медведев у Београду за 12 сати на осам локација

Више од 5.000 српских полицајаца и припадника тајних служби, али и око 30 руских безбедњака, обезбеђиваће посету премијера Русије Дмитрија Медведева у суботу Београду.

Дмитриј Медведев (Фото: Јутјуб)

Безбедност у граду ће бити подигнута на највиши ниво, а 5.000 полицајаца је неопходно пошто је планирано да Медведев за 12 сати, колико би требало да проведе у Београду, посети чак осам локација, па ће свака деоница бити безбедносно сервисирана целог дана.

Прва станица руског премијера, након што слети на Аеродром "Никола Тесла" где ће га дочекати председница Владе Ана Брнабић, биће војни аеродром "Пуковник пилот Миленко Павловић".

Ту ће заједно са председником Србије Александром Вучићем присуствовати приказу способности Војске Србије, а затим Медведева чека згуснут распоред.

Планиран је свечани дочек испред Палате "Србија", разговори и радни ручак са премијерком Аном Брнабић и члановима делегација двеју држава, као и потписивање више билатералних споразума. Следи обраћање посланицима у Народној скупштини, обилазак Спомен-гробља ослободилаца Београда и Споменика црвеноармејцу.

Након разговора у четири ока са Вучићем у Председништву који би по плану требало да трају 45 минута, Медведев ће посетити и Калемегдан, положити венац на споменик "Смрт фашизму, слобода народу" и поздравити окупљене грађане.

Прочитајте ОВДЕ зашто се Американци плаше Медведева.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА