Најновије

МЕДВЕДЕВ СТАО У ОДБРАНУ СРБА: Русија не мења свој став о КиМ! Ево шта је руски премијер рекао о "Великој Албанији"

Русија се држи свог става о Косову, а све идеје различитих нових уједињења, држава, веома су опасне, изјавио је данас председник владе Руске Федерације Дмитриј Медведев за Новости.

Дмитриј Медведев (Фото: ria.ru)

Руски премијер каже да су званичници те земље у више наврата, на свим нивоима, говорили о томе да се Русија држи ранијег става и да полази од неопходности поштовања суверенитета и територијалног интегритета Србије.

„Полазимо од тога да током разматрања и решавања свих питања као основу треба узимати управо међународно право, не једностране акте. То је, пре свега, резолуција Савета безбедности УН 1244”, рекао је Медведев.

На питање да ли то што су многе западне земље, игноришући међународно право, признале сецесију КиМ, може да се заврши стварањем „велике Албаније”, Медведев каже да су све идеје различитих нових уједињења држава веома опасне.

„На крају провоцирају најагресивније кругове, који су у највећој мери националистички опредељени, да постижу своје циљеве помоћу насиља и оружја, којег је, све у свему, још довољно. Сматрам да су то врло опасне изјаве”, рекао је Медведев.

Трамп убеђен у Ердоганове гаранције! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Вечерње Новости 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА