Најновије

НОВИ РАТ НА ПОМОЛУ? Европска Унија неће осатати дужна Америци! Ово је главни узрок!

Европска унија ће увести таксе на америчку робу у догледно време пошто су САД увеле тарифе на увоз европске робе, изјавила је европска комесарка за трговину Сесилија Малмстром

Савет Европе (Фото: Јутјуб)

- Жалимо због одлуке САД да уведу таксе. Тај корак не оставља нам другу могућност него да уведемо сопствене тарифе у случају Боинга, где САД крше правила Светске трговинске организације - рекла је Малмстромова.

Сједињене Америчке Државе су у поноћ између четвртка и петка увеле таксе на увоз европске робе вредне 7,5 милијарди долара.

Вашингтон је ову меру најавио као одговор на субвенције које су неке европске владе одобриле европском произвођачу авиона Ербасу, како би надокнадио штету од 7,5 милијарди долара коју је, како тврди, због нелојалне тржишне конкуренције претрпео амерички произвођач авиона Боинг.

Светска трговинска организација (СТО) је у понедељак одобрила овај план Вашингтона, који укључује царину од 10 одсто на узвос Ербасових авиона и од 25 процената на увоз пољопривредних производа из ЕУ, међу којима су и француска вина, италијански сир и шкотски виски.

Макрон подрива веродостојност ЕУ на Балкану! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА