Најновије

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) РАТ НА УЛИЦАМА МЕКСИКА ПОСЛЕ ХАПШЕЊА ЕЛ ЧАПОВОГ СИНА: Чланови нарко мафије пресрели полицију и ослободили наследника

Да би заштитилие животе, мексичке власти биле су приморане да пусте сина озлоглашеног наркобоса Хоакина Ел Чапа Гузмана након што су тешко наоружани нападачи нарко картела извели напад на снаге безбедности које су држале њиховог шефа.

Хаос у Мексику (Фото: Јутјуб)

Овидио Гузман накратко је ухапшен након што се федерална полицијска патрола нашла под ватром из куће у којој су у четвртак после подне ухапшене још три особе. Једном када је картел сазнао да је син краља наркотика ухапшен, групе наоружаних криминалаца почеле су с великим снагама нападати полицију по целом граду, блокирајући путеве и паливши возила.

Наоружани људи су опколили кућу у којој је Гузман био ухапшен "снагама већим од патроле", изјавио је министар безбедности Алфонсо Дурасо.

Напади су били толико опасни да су власти одлучиле да „обуставе своје акције“, како град не би даље прерастао у ратну зону.

Међутим, првобитна рација на Гузманово скровиште била је све само не "рутинска патрола", наводи се у више извештаја. Неколико видео снимака показује да је полиција првобитно дошла до комплекса картела у граду Куљакану са јаким снагама, односно наоружани полицајци, као и камиони и џипови са монтираним оружјем.

Ипак маскирани нападачи нарко боса очигледно су их надвладали, узвраћајући тешком ватром која је остављала „запаљена возила дуж улице“ и приморали локално становништво да побегне са улица у школе и супермаркете и друге објекте како би побегло од насиља.

Власти матичне државе Ел Чапа, Синалоа, нису имале другог избора него да пусте Гузмана, како би „заштитиле животе“, огорчено је саопштио министар.

Међутим, неколико других особа повезаних с картелом било је приведено или рањено, рекао је за секретар за безбедност Кристобал Кастанеда за "Ел финансиеро", додајући да су локалне власти деловале заједно са Националном гардом, војском и морнарицом.

Хоакин Ел Чапо Гузман осуђен је у фебруару на доживотни затвор у САД-у због трговине тонама илегалне дроге и организовањем завера убистава, поред осталих оптужби.

Као шеф најмоћнијег картела у Мексику, водио је огромну и сложену међународну криминалну операцију, пребацујући дрогу кроз тунеле и возилима са скривеним преградама, чак и шверцујући кокаин у лименкама љуте паприке.

Злогласни шеф картела Синалоа подмитио је мексичке званичнике, укључујући, наводно, бившег председника Енрикеа Пена Ниету и затворске чуваре, омогућавајући му да побегне са служења прве затворске казне уз максималну безбедност 2001. године.

Побегао је кроз дугачки тунел испод његове затворске ћелије који су изградили инжењери картела.

Његови синови, Овидио и Иван Арчивалдо, наводно су водили породични посао откако је Ел Чапо изручен САД-у 2017. године. Исмаел ''Ел Мајо" Замбада, прави вођа картела Синалоа, према адвокату Ел Чапоа, у сукобу је са ове две породице.

Само дан након примирја експлозије одјекују Сиријом, почео нови ватрени окршај. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: vostok.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА