Најновије

ДОЊЕЦК И ЛУГАНСК: Одлучићемо на који начин ћемо се интегрисати са Русијом!

Потписивањем "Штајнмајерове формуле" Кијев признаје право Донбаса да самостално одреди своју судбину, наводи се у заједничком сопштењу председника Доњецке и Луганске Народне Републике, Дениса Пушилина и Леонида Пасечника.

Војска ДНР у Доњецку (Фото: Јутјуб)

Како су напоменули Пушилин и Пасечник, ДНР и ЛНР ће сада одлучити на ком језику ће се говорити, каква ће бити економија, како ће се формирати правосудни систем, "како ће наша Народна милиција заштитити наше грађане и како ћемо се интегрисати са Русијом".

"И наставићемо преговоре у Минску како бисмо коначно дошли до потпуне самоуправе и самоопределења. Позивамо господина Зеленског да нам не диктира услове. Кијевске власти неће добити никакву контролу над границом", нагласили су Пушилин и Пасечник, преносе РИА Новости.

Јуче је председник Украјине Владимир Зеленски саопштио о потписивању „Штајмајерове формуле“. Према њој се одређује механизам за доношење закона о посебном поступку за локалну самоуправу у одређеним регионима Донбаса, привремено на дан избора и након објављивања извештаја ОЕБС-а о изборним резултатима.

Министарство спољних послова Русије позитивно је оценило такав потез Кијева. Како је саопштила портпарол Министарства, Марија Захарова, споразум ће помоћи стварању атмосфере за даљу примену споразума из Минска.

Прочитајте ОВДЕ  шта је то открио Дојче Веле о Украјини и Трампу.

Извор: vostok. rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА