Најновије

ЏОНСОН НЕ ЗНА ГДЕ УДАРА! ЕУ У СТАЊУ БУНИЛА: Једну ствар је тражио од Брисела па се одмах предомислио! Ево о чему је реч!

Борис Џонсон послао је синоћ непотписано писмо ЕУ тражећи одлагање Брегзита, али одмах затим и другу поруку у којој истиче да он не жели продужење рока.

Борис Џонсон (Фото: ria.ru)

Џонсон је, заправо, послао Бриселу три документа - фотокопију нацрта текста закона према којем је дужан да затражи одлагање, пропратно писмо које је написао службеник наводећи да је Џонсон био приморан да пошаље писмо, као и поруку Џонсона у којој истиче да не жели било какво продужење рока, преносе сви британски медији.

Председник Европског савета Доналд Туск потврдио је да је из Лондона стигао захтев о одлагању Брегзита, наводећи да сада следе консултације са лидерима ЕУ.

"Захтев за продужење је управо стигао. Сада ћу започети консултације са ЕУ лидерима о томе како ће се реаговати", написао је Туск на Твитеру.

Британски посланици гласали су јуче за предлог којим се повлачи подршка споразуму о Брегзиту Џонсона док он не буде формално ратификован, а тај корак обавезао је британског премијера да затражи од ЕУ одлагање Брегзита.

Путин се хитно састао са Меркеловом! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА