Најновије

ХРВАТСКИ ПОЛИТИЧАР ПРОВОЦИРА БЕОГРАД: Србији је потребан државник налик Вилију Бранту, који би морао да уради ово...

Председник Одбора за спољну политику хрватског сабора Миро Ковач (ХДЗ) поручио је да је за искорак у хрватско-српским односима Србији потребан државник налик некадашњем немачком канцелару Вилију Бранту.

Брандт је на данашњи дан 1971. године, четврт века после Другог светског рата, добио Нобелову награду за мир за конкретне иницијативе за смањење напетости у односима Западне Немачке са Совјетским савезом и Пољском.

Како се наводи, Вили Брант је испружио руку за помирење између народа који су дуго били непријатељи, написао је Ковач на друштвеним мрежама.

Иако је и од агресије на Хрватску и Домовинског рата, каже Ковач, прошла четвртина века још нису решена питања наслеђа рата против Хрватске, попут налажења несталих особа и одштете затвореним логорашима у српским сабирним логорима. преноси Хина.

Уколико се не буду решавала питања ратног наслеђа Србије из 1990-их година, како каже, то ће и даље нарушавати односе између Хрватске и Србије, али и утицати на суживот хрватске већине и српске мањине у Хрватској, посебно у Вуковару.

"То нас историја учи. Ако се неке ствари из прошлости не реше до краја, онда то увек негде и некако избије на површину. За искорак у хрватско-српским односима треба нам као партнер увиђаван државник у Србији, требао би нам неко налик Вилију Бранту", закључио је Ковач, подсећајући како је незабораван Брантов пад на кољена код споменика жртвама устанка у Варшавском гету.

Прочитајте ОВДЕ шта је Медведев поручио Милораду Додику.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА