Најновије

ЈОВИЋ УЗДРМАО СРБИЈУ! ОТКРИО ДО САДА НЕПОЗНАТЕ ДЕТАЉЕ: Распад Југославије почео је много пре Милошевића! Ево ко је за то заслужан!

Борисав Јовић бивши председник Председништва СФРЈ каже да корен распада Југосавије има доста ширу конотацију од дешавања и делања Милошевића.

Борисав Јовић (Фото: Јутјуб)

За Слободана Милошевића, Фрању Туђмана и МИлана Кучана важи да су “угасили светло” у постојању тадашње Југославије. Међутим, процес растакања друге Југославије имао је временску постепеност и годинама се третира као државно и полицијска обавештајна тајна. 

Занимљиво је да цео процес дезинтеграције Југославије може да се посматра и кроз личне односе тројице југословенских челника, Јосипа Броза, Александра Ранковића и Едварда Кардеља. Прве озбиљније чарке међу њима почеће с краја пете и почетком шесте деценије 20. века. Камен спотицања биле су припреме за промену устава. На једној страни су били Тито и Ранковић, а на другој Кардељ. "Син наших народа и народности" тада је још био за федерацију.

Борисав Јовић бивши председник Председништва СФРЈ каже да корен распада Југосавије има доста ширу конотацију од дешавања и делања Милошевића.

- Био је договор да се Југославија не растура док траје Хитлерова најезда, а да након тога може да изађе ко жели. Након тога испало је да мора сви да изађу. Сам Тито је захтевао да Хрватска при распаду Југославије изађе са територијама на којма живе Срби – казао је Јовић.

Најбоље би било да се право народа на самоопредељење замени правом републике на оцепљење и то је урађење. Оцепљење је урађено по републикама – објаснио је он и рекао да се на тај начин и десио прогон Срба са територија које нису Србија.

Предлог Моше Пијаде да се створи нека нова република чије седиште би било у Бањалуци Јовић каже да за то не постоје докази.

- Нисам видео конкретне документе за то, али све је врло вероватно – додао је.

Француска држи остатак ЕУ и земље ван Уније за таоце! Више о томе ОВДЕ.

Извор: pink.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА