Најновије

ТАТА, ГОРИМ, НЕК ПРЕСТАНЕ, МОЛИМ ТЕ! КУРДИ ЖЕСТОКО ОПТУЖУЈУ: Турска користи забрањено хемијско оружје! Снимци опечене деце згрозили свет!

На друштвеним мрежама појавили су се језиви снимци деце у Сирији која по себи имају опекотине и ране, а Курди тврде да је то последица хемијског оружја које турска војска користи против њих.

Курди (Фото: Јутјуб)

Курдске трупе у Сирији оптужиле су Турску да у офанзиви на њих користи забрањено оружје, између осталог и хемијско наоружање, објавио је британски Дејли мејл.

Курдске снаге прошле недеље осудиле употребу "свог расположивог оружја", међу којим напалм и бели фосфор, у стратешком граду Рас ал Аин, недалеко од границе са Турском.

Сиријска опсерваторија за људска права са седиштем у Лондону није за "Дејли мејл" могла да потврди истинитост ове информације, али је навела да је у протекла два дана у Рас ал Аиму порастао број рањених са опекотинама на телу.

Како додаје британски лист, у међувремену су курдски медији на друштвеним мрежама објавили снимке деце са опекотинама на телу у болницама у близини Рас ал Аима.

За снимке тврде да су настали пре успостављеног прекида ватре на северу Сирије, преноси британски лист.

Прочитајте ОВДЕ  какву су то јасну поруку послали Руси.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА