Најновије

ХОЋЕ ЛИ КОНАЧНО НЕКИ ШИПТАР БИТИ ОСУЂЕН? Бивши старешина злочиначке ОВК позван у Хаг на испитивање

Наима Мифтарија, бившег високог старешину ОВК и агента КИА-а (Косовска обавештајна агенција) Специјално тужилаштво у Хагу позвало је на саслушање следеће недеље, саопштио је Мифтари на свом Фејсбук профилу, преносе косовски медији. 

Наим Мифтари (Фото: Јутјуб)

Мифтарија ће, према његовим речима, хашки истражитељи испитивати три дана заредом у току следеће недеље у својству сведока а све време ће га „надгледати“ његов британски адвокат.

У објави на Фејсбуку навео је и да је наводна “трговина људским органима и други злочини” о којима је писао Дик Марти, “чиста лаж српске пропаганде којој је помогао и Хашим Тачи у нади да ће се спасити”.

Са друге стране, не искључује могућност да су поједини припадници ОВК примењивали прекомерну силу, киднаповања и извршавали убиства, а да им није судио војни суд.

“Можда се догодило, у изолованим случајевима, од припадника ОВК-а за време рата (тајна служба ЗКЗ, војна полиција и различите групе) да су у неколико случајева употребили прекомерну силу изазивајући киднаповања, тортуре жртава или убиства без неког редовног војног суђења. У ову категорију спадају разрешавања унутар ривалских група, против грађана Албанаца (проглашених издајицама и сарадницима српског непријатеља). У пуно случајева без разлога и чињеница, било је случајева када су убили или киднаповали неколико припадника српске заједнице који су блиско били повезани са злочинима и са српским насилним режимом. Постојало је још неколико случајева када су неодговорни људи користили рат за различите приватне освете, стара разјашњавања, злочине из зависти или другог тренутног разлога“, додао је он.

Међутим, како каже, „ове слабости, у поређењу за злочинима пројектованим од стране цркве и Српске Академије, који су спроведени од стране четничке војске и полиције, су неупоредиви, изоловани и без неке посебне важности, јер су извршени, обично од необавештених индивидуа, незналица и неодговорних“.

„Дакле, само политичка убиства у току и након рата, су се десила као резултат елиминисања политичких противника, инсценираних и наложених од стране Хашима Тачија и Општег Рогнер штаба у Тирани“, закључио је.

На данашњи дан, пре три године, Мифтари је на Фејсбуку, саопштио да је добио позив Специјалног косовског тужилаштва на саслушање такође у својству сведока. Према његовим наводима, позив се односио на „теме многих послератних убистава, атентата, досијеа и негативних дешавања на Косову“.

Прочитајте ОВДЕ да ли ће Ричард Гренел успети у својој мисији.

Извор: Косев

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА