Најновије

ПРАВДА ЗА СРБЕ! ПОТВРЂЕНА ПРЕСУДА! Србин са Косова ослобођен оптужбе за ратни злочин!

Србин са Косова Милорад Зајић, којег је косовско правосуде ослободило оптужбе да је починио ратни злочин, изјавио је да је цео случај против њега инструментализован, те да сумња да су читаву хајку организовали узурпатори његове имовине у Клини и родном селу Душевице.

Приштина (Фото: Јутјуб)

– Оптуживали су ме за смрт троје људи када је у нашем селу спровођена деблокада. Тада је погинуло троје албанских цивила, старији брачни пар и један инвалид. Оптуживали су мене да сам крив за њихову смрт, односно, да се из моје породичне куће нон-стоп пуцало према њима док су бежали. А, ми ни метак нисмо испалили. То је, на крају, признао и онај који ме је оптуживао, који је давао најцрње изјаве против мене, а касније и сам признао грешку – испричао је Зајић за Косово онлајн.

Овај Србин поседује већу породичну кућу у Клини, коју је, како нам је рекао, узурпирао Албанац из села Овчаре код Србице, који не дозвољава никоме да се ту усели, или да је неко други купи.

– И дан данас ме условљава тај Албанац. Они су ми све напаковали, са комшијом Албанцем из села у коме сам рођен – прича Зајић и додаје да је разлог томе што у родном селу Душевице, на седам километара од Клине, поседује шест хектара најплодније земље.

– Он већ 20 година узурпира моје имање, обрађује земљу и ја сам њима сада трн у оку. Мене су уцењивали да продам кућу у Клини и сву земљу коју имам у селу – испричао је Зајић.

Зајић је ухапшен 19. марта 2018. године, када је отишао да полицији пријави да му је опљачкана кућа.

Специјално тужилаштво у Приштини подигло је оптужницу против њега, у којој се терети да је као припадник Војске Југославије учествовао у сукобима у Селу Душевице, код Клине, којом приликом су убијена три старија члана једне албанске породице.

После готово годину дана проведених у кућном притвору, под непрекидним надзором полиције, Зајић је првостепеном пресудом, у марту ове године, ослобођен оптужби.

– За мене ова ослобађајућа пресуда представља сатисфакцију јер је задовољена правда. Знали су и они да сам ја чист, али су поједине комшије организовале лажне сведоке. Десет сведока су извели против мене, а када сам пред судом поменуо њих и да су нас они први напали, као и да су на кућном прагу убили дечка од 17 година, Оливера Рајиха Гишу, онда се ствар преокренула за 360 степени – прича Зајић.

Основни суд у Пећи тада је Зајића ослободио свих оптужби, о чему је, каже, добио решење, а читав поступак до сада се одуговлачио, јер је на пресуду Основног суда јавни тужилац уложио жалбу.

Апелациони суд у Приштини потврдио је данас претходну пресуду Основног суда у Пећи, којом се Зајић ослобађа оптужбе за ратни злочин и одговорности за смрт трочлане породице Мармулаку, из села Душевице код Клине.

Ево шта је Вацић поручио на оснивачкој скупштини! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА