Најновије

ВЕСНА ПЕШИЋ ОПЛЕЛА ПО ВЛАСТИ: Не идемо на изборе! Бојкот је борба против Вучића! Нећу да будем "овца за клање" (ВИДЕО)

Социолошкиња Весна Пешић изјавила је данас је једина шанса за опозиционе странке на изборима бојкот, јер не постоје елементарни услови за фер изборе, као и да би прихватање тих услова било одржавање „статуса кво“ и наставак одржања Александра Вучића на власти.

Весна Пешић (Фото: Јутјуб)

“Бојкот је континуирана борба против Вучићеве власти. Ја уопште не региструјем те изборе. Видите да се он (Александар Вучић) пита за све. Он сваки пут изађе, одбрани Весића, па овога из Крушика, покрива сваког. Ја сам за бојкот избора, јер мислим да не постоје услови у оваквој притиснутој ситуацији", рекла је она.

Пешићева напомиње да је Вучић у свакодневном животу преузео улогу и судије и тужиоца.

"Ако имате овакву ситуацију - о каквим ми изборима можемо да говоримо. Излазак на такве изборе сматрам одржавањем 'статуса кво'. Можемо врло лако да израчунамо, да би ушли у парламент те странке које би учествовали на изборима у парламент који је потпуно згажен и који практично не постоји, нити има било какву улогу. То би максимално могло да се изгура 60 људи, као сада што има, и била би идентична ситуација као што је била. Излазак на изборе не значи фер могућност да се победи у том процесу, као што је било на Косову, да опозиција победи. Нема никакве шансе, била би слика као што имамо и сад", оцењује она.

Пешићева напомиње да је бојкот директна побуна против власти Александра Вучића и Српске напредне странке.

"Бојкот је побуна. Ја сам у побуни, у борби против једног оваквог система. Бојкот је борба против Вучића, против овог режима. Не идемо на изборе, нећу да будем овца за клање. Шта ћу ја тамо, то за мене не постоји", истиче она.

Пешићева наводи да је у свим медијима на делу невиђена демонизација Драгана Ђиласа.

"Сваки дан се иде са демонизацијом једног човека. Нестали су Јеремић и Обрадовић, остао је само Ђилас. Потпуно страшно. То је свакодневна кампања против једног човека. Више ништа није важно, чак и ако неко некога закоље, рећи ће, ма какви, није тако било", каже она.

Коментаришући ситуацију око суђења директору "Милан Благојевић Наменске" из Лучана, она је рекла да је присутно одсуство људскости код радника и грађана тог града.

"Како то да нико не писне? Изгубили смо елементарне емпатије. У Лучанима ту је човек који је изгубио сина, а ту се штити неки директор који је већ директор 40 година? Не, он мора да буде он, и штити се по сваку цену. Чак ни комшилук не показује емоцију, јер ако показује мало емоција, он ће да изгуби посао", огорчена је она.

Она је навела да је промоција књиге Горана Весића и све оно што се дешавало провокација заменика градоначелника Београда, јер је он добро знао колико је "иритирао" Београђане.

"Сматрам да је то врста провокације. Он никад није писао колумне. Кажу да је то писао Иван Радовановић. Ту имате ситуацију независно од високе политике. Мислим да је Весић својим безобразлуком изазвао бес код грађана. Прво са шетачком зоном, ни са најобичнијом патикама не можеш да ходаш. Онда када станете на Бајлонијеву пијацу, то је блато. У 27. марта рекли су да ће бити готово 20. августа, а када ће стварно бити готово то нико не зна. Прича и за мост да ће да га пребаци у парк?! Он је тако иритирао, да ја не знам како се усудио да промовише књигу. Да сам знала да је и тамо, и ја бих отишла да протестујем. Паљење књига је њиховао масло", уверена је она.

Пешићева објашњава да је појам европских тенденција постао депласиран у Србији, нарочито ако узмемо последња дешавања са Северном Македонијом.

"Немамо више европске интеграције. После сређивања стања у Македонији. За одбијање није била Француска, већ Холандија и Данска. Уопште се не зна шта ће бити са Европском унијом, а што се тиче Западног Балкана неће примати било кога", оцењује она.

Прочитајте ОВДЕ како је ДСС оценио посету Медведева Србији.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА