Најновије

ЧИШЋЕЊЕ ТЕРЕНА УОЧИ МЕГА-ОФАНЗИВЕ: Ево где су се руски бомбардери обрушили на џихадисте, а после састанка Путина и Ердогана!

Дан након састанка руског председника Владимира Путина са турским колегом Реџепом Тајипом Ердоганом, руске ваздухопловне снаге су извеле опсежни напад на покрајину Идлиб.

Су-27 у Сирији (Фото: Јутјуб)

Руски бомбардери су из ваздухопловне базе Хмејмијм на југозападу Латакије, извели неколико ваздушних напада преко јужног и западног Идлиба, усмеравајући се на многа места која припадају џихадистичким побуњеницима Хаџат Тахрир Ал Шам и Хурас Ал Дин.

Према извору Сиријске Арапске армије (САА) у оближњој Латакији, руске снаге концентрисале су већину својих удара на југозападни Идлиб, пошто су погодиле бројне локације џихадиста, у распону од Кафр Набла до фронтова милитаната.

Руске ваздухопловне снаге извршиле су и бројне ударе на североисточни део Латакије.

Смиривањем ситуације на североистоку Сирије, руске ваздухопловне снаге и њихови савезници из сиријске војске поново су усредсређени на покрајину Идлиб и неколико оближњих области.

У уторак је бивши генерал сиријске војске рекао Спутњику на арапском језику, да ће војна операција вероватно почети у наредним данима, јер су скоро завршене све припреме за офанзиву.

Прочитајте ОВДЕ  коме су то Руси одбрусили да се не мешају у организацију сигурносне зоне у Сирији.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА