Најновије

ДВА СЦЕНАРИЈА АКО НАТО НАПАДНЕ КАЛИЊИНГРАД! Руси за 48 сати стижу до Пољске, а онда лансирају ракете на овај амерички град! (ВИДЕО)

Русија неће чекати да Сједињене Државе покрену напад на Калињинградску енклаву. Генералштаб Оружаних снага Руске Федерације има превентивне мере да се то не догоди, каже руски војни експерт Михаил Александров.

Руска ракета на Криму (Фото: Министарство одбране Русије)

Ако НАТО нападне Калињинград, Русија ће заузети Балтик за 48 сати. Командант америчких ваздухопловних операција у Европи, генерал Џефри Хариган рекао је да Сједињене Државе имају план за пробијање ваздушне одбране руске Калињинградске енклаве у Европи. Према Националном интересу, бомбардер Б-52 америчких ваздухопловних снага извео је вежбу напад на регион Калињинграда у марту ове године. Да ли Русија има сличне планове?

Михаил Александров, доктор политичких наука и водећи стручњак Центра за војно-политичке студије на Московском државном институту међународних односа који је при Министарства иностраних послова Русије рекао је за Pravda. ru да Русија неће седети и чекати.

"Генералштаб оружаних снага Русије не размишља са таквим појмовима. Ваздушна одбрана може бити пробијена само као резултат масовног напада. То се може постићи концентрисањем великог броја авиона и масовног напада. Чим видимо концентрацију америчких авиона на аеродромима у Европи - они нас не могу достићи ни на који други начин - једноставно ћемо уништити те аеродроме лансирајући наше балистичке ракете средњег домета. Након тога, наше трупе ће кренути у офанзиву на балтичке земље и преузети контролу над целокупном балтичком територијом у року од 48 сати! НАТО неће имати времена да се окрене, видеће врло моћну војну силу на границама са Пољском. Тада ће морати да размисле да ли да наставе рат. Све то ће се завршити губитком балтичких држава за НАТО", рекао је Александров, описујући један од сценарија могућег развоја догађаја у случају реакције Русије на НАТО агресију.

Друга варијанта за пробој система противракетне одбране у Калињинграду предвиђа масовни крстарећи ракетни напад на руску територију. Према Александрову, Русија има крстареће и балистичке ракете које може да лансира на територију Сједињених Држава.

"Ако Американци изврше ракетни напад на Калињинград, тада ћемо ударити, рецимо, Сијетл, где се налазе највеће америчке фабрике авиона. Уништавајући те фабрике одузећемо Американцима могућност да граде своје летелице. Они више неће бити у стању да изграде своју флоту војних авиона ", рекао је Михаил Александров.

Русија има ефикасне системе противваздушне одбране за пресретање крстарећих ракета. Кад се ради о нападу балистичке ракете, Александров је подсетио да Русија у Москви има подручје противракетне одбране које може пресрести најмање 100 ракета, а можда и више, пошто нема ограничења која су повезана са Уговором о антибалистичком штиту.

Прочитајте ОВДЕ  ко то тврди да ће до 2024. године Русија контролисати већи део Европе.

Извор: Информер/pravda. ru

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА