Најновије

ЈА САМ КАО ПИТБУЛ! КАД УХВАТИМ НЕШТО, НЕ ИСПУШТАМ! Мени првом да се имовина испита, а сутра идем да видим С-400

Председник Србије Александар Вучић данас је одговарајући на питања новинара на Железничкој станици Нови Београд, по свечаном дочеку теретног кинеског воза са опремом за градњу брзе пруге у Србији, рекао шта мисли о фарси која се ових дана догађа у Приштини, а реч је о бројању гласова пристиглих из централне Србије у заштитним оделима као да је посреди вариола вера.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

- Још чекам одговор да ли је антракс или новичок, још воде истрагу, а ја сам се питао да ли су добили вариолу веру... Још чекам одговор - рекао је Вучић и додао: 

- Такве политичке лажове свет није видео! На томе ћу да истрајем до краја, они не знају да сам као питбул кад ухвати нешто! Нећу годину дана да испуштам ту тему, на сваком месту има да говорим о томе... Следеће године у УН ћу да говорим о томе... Та доза безобразлука и безобзирности... И дође онај стручњак Курти и прича о нормализацији Србије... Ти ћеш да нам причаш о нормализацији Србије...

"Моја имовина прво да се испита"

На питање хоће ли бити усвојен Закон о пореклу имовине, Вучић је позвао да се, кад буде усвојен, њему имовина првом испита поготово они станови, апартмани

- Ја ћу да инсистирам да будем први, да ми испитају све што имам и те куће, апартмане у Атини, Женеви, Бечу што су лагали годинама и те рачуне и моје и чланова моје породице, и имовину у земљи и покретну и непокретну, да људи виде да од 2008. немам никакво повећање, посебно од 2012. откад сам на највишим функцијама ... Тек кад ја будем испитан, има смисла да то тражите и од осталих... Никаквог смисла нема да испитујете Ђиласа и Јеремића а да ја не прођем кроз то... То не би било фер - рекао је Вучић додајући да би тај закон могао да буде усвојен или до краја децембра или у фебруару.

"Нико нам ништа не нуди, сем да признамо Косово"

Вучић је изјавио данас да Београду нико ништа не нуди кад је реч о косовском питању, сем да призна Косово у границама у којем су га признале западне земље.

На питање да ли је тачно да му је специјални изасланик америчког председника за преговоре Београда и Приштине Ричард Гренел експлицитно тражио признање Косова, а заузврат нудио инвестиције, Вучић је рекао да је са њим имао позитиван и добар разговор и да неће да одговара на нагађања и претпоставке које се појављују у јавности.

"Ви мислите да нам је неко други нешто друго нудио, пошто слушам приче како је подела издаја...? Нама нико ништа не нуди, сем да признамо независно Косово у целини граница независног Косова. Ако знате неког да ми је нешто друго понудио, покажите ми га", рекао је Вучић.

Он је затражио и да му покажу оног коме је наводно обећао да ће да призна независност Косова. "Наслушао сам се тих лажи, као што седам година слушам приче да нешто не ваља, а цео свет се диви нашој економији. Били смо на ивици амбиса, а данас је Србија жива економија која брзо напредује...", рекао је Вучић.

"Молим Србе на КиМ за стрпљивост и трпељивост"

Вучић је рекао данас да га брину напади на српски народ на северу КиМ, а да ће лекова и хране бити. Он је рекао да је добио писма у којем га упозоравају да неће више да трпе, али их је позвао да реагују трпељиво и стрпљиво.

"Моја молба је да буду трпељиви и стрпљиви", поручио је Вучић.

Вучић је, у изјави новинарима, а поводом најава из Приштине да ће сутра спровести контролу апотека на северу КиМ, нагласио да ће држава Србија бити уз свој народ и да ће имати лекове и храну. На питање да прокоментарише све учесталије нападе на Србе, приметио је да у Приштини нису ни свесни шта раде, И шта је то што чине, да не разумеју да су се променила времена, као И да ово није 1997, ни 1998, 2004. Или 2008..

- Ако неко жели да то не види, очи да му отворим не могу, казао је он.

Прочитајте ОВДЕ  ко то демантује Вучића и у чему.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА