Најновије

МЕРКЕЛОВА БИЛА МЕТА УБИЦЕ КОЈИ ЈЕ ПОБИО 11 ЉУДИ: Телефон терористе са Божићног вашара открио невероватне планове!

Немачка канцеларка Ангела Меркел била је на мети терористе који је камионом побио 11 људи на Божићном вашару у Берлину 2016. године, закључује се по фотографијама које је имао у телефону.

Ангела Меркел (Фото: Јутјуб)

Наиме, у телефону Аниса Амрија, који је 19. децембра 2016. улетео у масу људи окупљену на Брајтшајдплацу у Берлину, нађен је и његов селфи испред зграде у којој станује Меркелова, преносе немачки медији.

Увид у садржај његовог телефона имале су две редакције немачких медија, а испоставило се да је истог дана снимио и друге потенцијалне мете.

Међу њима су снимци околине катедрале у Берлину, а према процени немачке Савезне криминалистичке службе (БКА) вероватно су служиле да би се лакше истражиле могуће мете напада.

Снимљене су 23. октобра 2016, седам недеља пре напада на Божићном вашару. На слици испред катедрале Амри је позирао са усправно подигнутим кажипрстом. Истражитељи су касније закључили да је управо то подручје Амри "видео као могућу мету напада".

Само неколико минута раније, Амри се сликао испред куће Ангеле Меркел. Оно што је међутим, наљутило безбедносне стручњак еи јавност је то да се у извештају истражитеља помиње само суседна Магнусова кућа, седиште Немачког физичког друштва.

"Чињеница да у документацији није споменута чак ни могућност да би канцеларкина зграда могла бити нападнута, веома нас је наљутила" каже стручњак за унутрашњу безбедност Константнин фон Ноц из странке Зелених и додаје:

"Полиција је дужна да обавести јавност. Ово је важан аспект безбедности за нашу земљу" додао је он.

Подсетимомо, Анис Амри је камионом улетео међу људе окупљене на Божићном вашару у Берлину, и тако убио 11 а повредио 55 пешака. Дванаеста жртва је био возач камиона. Амри је побегао, али је четири дана касније убијен приликом рутинске контроле у Италији.

Прочитајте ОВДЕ  против чега је Европски парламент, а такође и Русија.

Извор: Курир/bild. de

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА