Најновије

НОВО ЦЕПАЊЕ МЕЂУ ЖУТИМА: Део ДС-а неће са Ђиласом, желе уједињење са Тадићем!

Део демократа, укључујући и београдски одбор странке, могао би ускоро да поднесе званичну иницијативу да се најкасније до краја године одржи изборна скупштина странке, на којој би се бирало ново руководство, а затим и коначно заокружило уједињење, пре свега, са СДС Бориса Тадића, пишу Вечерње новости.

Борис Тадић (Фото: Јутјуб)

Како тврде извори овог листа, струја међу демократама, у којој је и већина посланика, већ дуже је незадовољна политиком и одлукама лидера Зорана Лутовца и врха странке, које, по њима, убрзано слабе ДС и воде је ка утапању у Савез за Србију.

Сценарио маргинализовања ДС, сматрају, највише одговара Драгану Ђиласу, лидеру Странке слободе и помирења, који жели да преузме водећу улогу у овом опозиционом блоку.

Иако је спајање са СДС и Заједно за Србију, на чијем челу је Небојша Зеленовић, одавно најављено, формирање заједничких органа и избор руководства будуће политичке организације није ни на помолу. Према нашим информацијама, у СзС нису одустали од уједињења, али су тренутно "повукли ручну" када је реч о овим договорима, па у делу ДС сматрају да их више не треба чекати и да причу треба завршити са Тадићем и повратком његовог СДС.

Уље на ватру у ДС долиле су и поделе око бојкота избора, као и благо реаговање Лутовца на покушаје лидера Двери Бошка Обрадовића да кадрира у табору демократа. Један број демократа замера лидеру и то што се није огласио поводом случаја Марка Бастаћа, који је покушао да прошверцује девизе у земљу.

Нећемо ући у НАТО, то су туђе жеље! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА