Најновије

"СНАГОМ НАРОДА ДА СРУШИМО РЕЖИМ": Мандић најавио жестоке протесте против Миловог режима

Демократски фронт (ДФ) планира да организује протесте који би за циљ имали "рушење режима Мила Ђукановића и обезбеђивање услова за фер изборе".

Андрија Мандић (Фото: Јутјуб)

То је у Скупштини Црне Горе казао један од лидера ДФ Андрија Мандић.

"Демократски фронт планира, осмишљава да заједно са другима из опозиције организује велике протесте јер слободу никад нико није добио онако. Ми имамо велики кредит, јер сваки протест који је режим угушио у крви то нису изгубљени протести и увек се могу обновити", рекао је Мандић.
 
Он се осврнуо и на грађанске протесте који су организовани претходних месеци у Подгорици.

"Они протести које је сам организатор угасио под различитим изговорима то је један неповратан процес и то се тешко може обновити. Ми смо оне вечери имали предлоге да славимо неке из опозиције, имали смо предлоге да подржимо оне који су се касније показали као труле даске када смо већ били оборили режим на колена, али на жалост за њих ми смо одустали од тога и одлучили да останемо са својим народом до краја. Позваћемо све из опозиције, али ћемо причати са нашим присталицама да се договоримо како да изађемо на протесте и да им обећамо да их нећемо угушити и да ћемо се борити до краја. Нећемо поручивати као организатори и смањивати тај набој и енергију која постоји у народу што ћемо у име организатора саопштавати ми смо застава, ми смо Централна банка, ми смо милиција, ми смо војска, него ћемо да на сваком мјесту искорачити напред", рекао је Мандић.

Он је казао да се многи функционери ДФ-а "прогоне".

"ДФ исказује спремност да после свих прогона наших политичара, посебно Небојше Медојевића, као и немогућности добијања техничке владе да предложимо свима да изађемо на улице и снагом народа срушимо овај режим и добијемо поштене изборе за годину дана. Зато протести који су се угасили сами се тешко могу обновити", додао је један од лидера ДФ.

Навео је и да је ДФ спреман да поведе Црну Гору и "да ће читава Црна Гора бити као у јануару 1989. испред овог парламента".

"Када смо променили један окоштали систем који је трајао дужи низ година. Верујемо да ћемо успети да оборимо овај режим", казао је Мандић.

Прочитајте ОВДЕ какав је нови антисрпски графит освануо у Хрватској.

Извор: Вијести

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА