Најновије

ШОК! ГЕЈТС ЈЕ ДО САДА СВЕ ПОГОДИО, А САДА ПРЕДВИЂА СМРТ 33 МИЛИОНА ЉУДИ: Биотерористи ће пустити заразу у ваздух, апокалипса стиже преко...

Бил Гејтс је још 1999. године изнео низ предвиђања о будућности развоја технологије, околине и здравства која су се остварила, а пре 20 година је у својој књизи изнео слику света који изгледа прилично једнако.

Бил Гејтс (Фото: Јутјуб)

Међутим, протеклих година пробао је да предвиди шта нас чека у будућности. Тако је предвидео да ће у будућности људи стално користити мале уређаје којима ћемо обављати скоро све што треба, попут читања вести или прегледа путовања. Паметни телефони су прави доказ тога, а многима су данас они једини рачунар који користе за комуникацију и посао.

Гејтс је много пре Фејсбука предвидео приватне странице за породицу и пријатеље на којима ћемо разговарати и планирати догађаје.

Он је тада говорио о онлајн дискусијама међу људима које се тичу сигурности, локалне политике, урбанизма... Али ствари су отишле прилично даље од тога. Нема подручја око ког се онлајн не могу водити расправе, али и скоро свака платформа пружа прилику за дискусију.

Гејтсу није тешко било да замисли време када ћемо посао тражити онлајн, али је гледао још даље у будућност па је пре две године у Немачкој рекао како би у следећих 15 година 33 милиона људи могло да умре због биотероризма. Гејтс ову црну прогнозу темељи на томе да су једна од највећих претњи за здравље људи ваздухом ношени патогени које би могли да активирају биотерористи.

Такође, мисли и да више неће бити сиромашних земаља. Писао је о одласку у Мексико 1987. и сиромаштву које је тада видео. Данас је тај град запањујуће другачији.

У наредних 20 година аутоматизација ће бројне раднике у складиштима и фабрикама заменити роботима, што ће милионе људи оставити без посла. Изнео је и идеју да би требало опорезовати роботе, како би се надокнадио тај губитак зараде од пореза на доходак.

Русија неће чекати да Сједињене Државе покрену напад на Калињинградску енклаву. Генералштаб Оружаних снага Руске Федерације има превентивне мере да се то не догоди. Прочитајте ОВДЕ  све детаље.

Извор: 24sata. hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА