Најновије

ТРАМП ЖЕЛИ СПЕКТАКЛ У ВАШИНГТОНУ: Ево шта је све нудио председник САД у замену за признање Косова!

САД понудиле Београду да постигне договор с Приштином и призна независност тзв. Косова, а да би заузврат у Србију биле доведене највеће светске компаније, што је, међутим, Београд одбио.

Трамп (Фото: flickr. com/ Правда)

Специјални изасланик америчког председника за тзв. Косово Ричард Гренел недавно Београду и Приштини поручио да постигну споразум о међусобном признању, а да ће за то добити "награду у економском смислу, биће организована инвестициона конференција.

Он је обећао да ће позвати неке од највећих светских компанија да инвестирају у Србију, што, међутим, "очекивано, није наишло на одобравање" у Београду.

Председник Србије Александар Вучић је уздржан када је реч и о међународној конференцији о тзв. Косову, идеји која фигурира независно од оне инвестиционе, и истиче да би, ако би до тога дошло, морале да учествују све велике светске силе.

Дошло је до очигледне промене америчке тактике када је реч о тзв. Косову, и да сада САД, које су доскора подржавале идеју да се "косовски чвор размрси кроз поделу или разграничење", опет условљавају Србију, што се видело и током Гренелове посете Београду.

С обзиром на несугласице између Берлина и Париза, Вашингтон жели да из игре избаци ЕУ и преузме, између осталог, решавање тог питања.

Председника САД Доналда "Трампа не интересује суштина, он углавном размишља о томе како би било спектакуларно да се споразум потпише у Вашингтону, у Белој кући, јер му треба спектакл", каже извор из дипломатских кругова.

Он додаје да би за њега то био успех у трци за други мандат и представљало оно што је за Била Клинтона био Дејтонски споразум.

Шта каже Александар Боцан-Харченко о укључивању Москве у дијалог о КиМ прочитајте ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА