Најновије

КУРТИЈЕВ НАЈНОВИЈИ БИСЕР: Албанија се противи размени територија између КиМ и Србије!

Албанија се противи размени територија између Косова и Србије, изјавио је после састанка са премијером Албаније Едијем Рамом кандидат за премијера Косова Аљбин Курти али је и поделио оптизмизам због договора о дубљој и снажнијој сарадњи између Косова и Албаније, преноси Косовапрес.

Аљбин Курти (Фото: Јутјуб)

Мандатар за будућег премијера Косова Аљбин Курти учесник је Мировног самиту о југоисточној Европи, који се одржава у Тирани, изјавио је новинарима да се ради на усклађивању програма са Демократским савезом Косова (ДСК) за будуће управљање.

Према његовим речима постоји могућност мини-шенгена за Балкан, али сматра да  пажљиво треба погледати шта он садржи.

Иако је раније изјвио како премијер Албаније Еди Рама подржава идеју о размени територија између Косова и Србије, Курти је сада открио да се Република Албанија противи тој могућности.

Курти је поновио да дијалог са Србијом може почети пре пролећа следеће године, али, како је назначио не може бити окончан пре српских избора.

Говорећи о протеклим парламетнарним изборима Курти је за ТВ Кљан Косова изајвио да је тек сада највећи посао пред њим. Додајући да би поред потребе за добросуседским односима на Балкану, Европска унија требало да промени свој приступ региону, јер има обострани интерес, Курти је рекао да су нам данас више него икада потребне идеје које нас спајају.

„ Јединство за мир услов је трајног мира који омогућава да народи, државе и целокупно људско друштво напредују. Данас су нам више него икад потребне идеје које нас спајају. Међу највећим опасностима човечанства је нејединство; зато су важни такви састанци, рекао је Курти.

Он је истакао да нас данас уместо једно великог, раздавајају многи мали зидови, те да би се они уклонили потребан је мир који је, како је нагласио, идеал генерација које су се за то жртвовале, али о потреба младих,

„Неопходно је да своје циљеве учинимо активним за мир. Косово и Албанија желе да се придруже ЕУ и НАТО-у. Управо те наше заједничке вредности морају бити активније у региону и шире како би се у нашим земљама могао успоставити мир и стабилност, рекао је Курти.

Курти је нагласио да је основни задатак који је пред владама обеју држава борба против сиромаштва, неједнакости и неправде.

„Грађани желе посао и желе правду тако да не буду дискриминисани или привилеговани. Као Самоооредељење успели смо да победимо на овим изборима сада нам предстоји напоран рад,морамо испунити жеље оних који су гласали за нас”, закључио је Курти.

Курти хоће да придобије Црногорце на своју страну! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Косово Онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА