Најновије

ОВО ЈЕ ЦИФРА КОЈУ ЋЕ ВЛАДА СРБИЈЕ ИСПЛАТИТИ СВАКОМ ТАКСИСТИ? Испливало још детаља договора са државом!

Држава би сваком таксисти који испуни услове могла дати по 4.000 евра. Како сазнају медији, то је цифра која се у Влади у последњих неколико дана помиње као најизвеснија, а која би таксистима била исплаћивана током наредне три или четири године.

Таксисти (Фото: Јутјуб)

"У игру за куповину нових аутомобила уз субвенцију државе могло би највише да уђе између 12.000 и 13.000 таксиста. Сваки од њих би добио по 4.000 евра што би државу могло да кошта нешто око 50 милиона евра. Тај укупан износ држава би поделила на три или четири године, што значи да би таксистима за куповину аутомобила годишње исплаћивала по 17.000 евра или 13.000 евра", каже саговорник и додаје да је ресорно министарство правило рачуницу и на 5.000 евра за сваког таксисту, али да је поменута мања опција реалнија.

Како објашњава, не би сви таксисти могли купити аутомобил уз помоћ субвенције у следећој години. Држава би, практично, укупну субвенцију од око 50 милиона евра поделила на три или четири године и сразмерно томе била би могућа и куповина возила.

На питање ко ће имати право на куповину у првој, а ко у годинама након 2020. саговорник каже да би држава одобравала субвенције по редоследу пријављивања.

Tаксисти ће наредних дана држави, односно Министарству финансија предложити и жељене моделе аутомобила, а како би сузили могућност избора и на тај начин били у могућности да понуде сличан квалитет услуге.

"Размишљамо да то буду четири бренда - Фолксваген, Хундаи, Опел и Шкода", каже саговорник.

Како је "Блиц Бизнис" писао, сви аутомобили које таксисти буду куповали, користећи новчану помоћ државе, мораће да буду беле боје, а такси превозници широм Србије ће имати право да сами одлуче о цени аутомобила.

Куповина возила уз субвенцију имаће три корака - таксисти ће морати да обезбеде учешће, држава ће дати субвенцију, а остатак до укупне цене новог возила, таксисти ће моћи да отплаћују на пет година путем лизинга или банкарског кредита. Што се тиче субвенције, држава ће је уплаћивати директно продавцу возила.

Осим возила, држава ће таксистима финансирати и куповину таксиметара и фискалних штампача. Ову опрему која на тржишту вреди укупно око 160 евра, држава ће купити на тендеру, а потом и доделити таксистима.

После дванаест дана блокаде центра Београда таксисти су недавно окончали протест и то након разговора са председником Александром Вучићем. Вучић је након састанка, рекао да ће таксисти добити субвенције државе, али није прецизирао о каквим субвенцијама је реч. Тада је оценио и да је држава спремна да помогне унапређење квалитета такси служби.

У Србији има укупно 17.400 таксиста. Највише их има у Београду - 6.500, а затим у Новом Саду - 1.400.


Никола Сандуловић, лидер Републиканске странке и како каже, претендент на корените промене који жели да укаже на актуелну ситуацију и да своје мишљење и савет како превазићи велике невоље које су пред нама, то је урадио у новом шокантном видеу.  Погледајте  ОВДЕ  шта је све рекао.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА