Најновије

ВУЛИН: Када је Србија стабилна нема сукоба на Балкану!

Председник Србије Александар Вучић води храбру, избалансирану и српску политику, и за све потезе које повуче као врховни командант Војске Србије, води рачуна како ће се то одразити на Србију на првом месту, изјавиоје данас министар одбране Александар Вулин.

Александар Вулин (Фото: mod.gov.rs)

Он је то рекао за ТВ Прва коментаришући реакције на вежбу "Словенски штит 2019" Војске Србије и Оружаних снага Русије.

Вулин је истакао да је свака вежба и свако показивање наоружања, спремности, борбене готовости и дисциплине порука и пријатељима и непријатељима, а да се пријатељи искрено радују, јер то говори да ће Србија бити још снажнија и још стабилнија.

Додао је да свако треба да размишља где себе проналази и коју поруку жели да отвори, јер свако сам одлучује о томе да ли је пријатељ или непријатељ.

 - Председник Вучић је једини лидер на Балкану који води мировну политику и он то стварно искрено ради верујући да је то добро и за српски народ и за све друге народе. Нажалост, нисам сигуран да сваки пут има саговорнике са друге стране, али као лидер који води мировну политику, он зна да је српска војска гарант слободне, независне и сигурне Србије -  рекао је Вулин.

Истакао је да када је Србија стабилна, снажна, када може да заштити Србе у окружењу, без обзира на то где они живе, нема сукоба на Балкану.

Вулин наводи да је руски протвивваздушни систем "Панцир", који ће после војне вежбе остати у Србији, једно од најсавременијих срредстава противваздушне заштите и истиче да је то оужје које се не даје свима.

 - Овакво оружје се не даје несигурној, нестабилној земљи, земљи која има агресивне намере, не даје се земљи која је толико слаба да ће то сутра преузети неки терористи, већ озбиљним, сигурним и стабилним државама. Русија је овим потезом поручила да смо пројатељска земља и да има пуно поверења у нас и у нашег врховног команданта кад му даје на располагање такво оружје које није дала никоме -  нагласио је Вулин.

Он је поручио да читав свет, а пре свега регион, сада зна да Србија више није технолошки заостала земља, већ земља која има најсавременије системе који могу да је одбране.

Курти опет провоцира! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА