Најновије

ДРЕВНИ МЕКСИЧКИ ГРАД ЈЕ УНИШТИЛА ЕЛЕКТРОМАГНЕТНА ЕЛЕКТРАНА? Научнике и даље збуњују открића у дугим тунелима града!(ВИДЕО)

У једном од два највећа града претколумбовске Америке Теотихуакан, археолози су пронашли реку течне живе. Теоретичари античких астронаута сумњају да су ти елементи постојали као део напредне технологије коју тек треба да откријемо. Да ли су тунели и грађевине заиста део неке електромагнетне електране?

Теотихуакан (Фото: pixabay. com)

Иако се тајанствени град Теотихуакан развијао, у једном тренутку био је дом за 200.000 људи, уништен је током огромног пожара. Теоретичари античких астронаута сматрају да је електромагнетна електрана изазвала експлозију.

Пожар је покривао велико подручје града, пише Корбин Блек за Ancinetcode.

Међутим, археолози верују да су пожари намерно подметнути током побуне људи. Сиромаси су се подигли против елите, што је довело до пада Теотихуакана, све док Астеци касније нису установили да је град напуштен.

Пре ‘експлозије’ или устанка, град је цветао. Међутим, култура је била брутална. Многи људи и животиње су жртвовани у ритуалима. Остаци обезглављених људи, као и животиња, откривени су испод Храма Месеца 2004. године.

Град садржи две огромне структуре, 213 метара високу пирамиду Сунца, трец́у највећу пирамиду на свету. Следи 147 метара висок Храм Месеца и Авенија смрти.

Распоред града, који се простире на 20 квадратних километара, пажљиво је планиран, а научници напомињу да је усклађен са небеским телима.

Позиционирање храмова и пирамида у складу са небеским телима сугерише да су календарски датуми били важни у ритуалима, а присуство жртвених тела илуструје веровање у неопходност смиривања различитих богова, посебно оних повезаних са климом и плодношћу.

Место је изузетно импресивно и упитно је како би то уопште било могуће саградити, посебно у стара времена.

2003. године истраживачи су открили тајне пролазе. Тунел је био близу 60 метара испод храма. Од 2009. године могли су да користе напредне радаре, 3Д скенирање, инфрацрвене камере, па чак и роботе са даљинским управљањем како би водили истраживања.

Пре тога археолози су пронашли тунел испод Храма Сунца, који је опљачкан пре него што су археолози ушли у њих 90их. Упркос толико много проналазака, није било доказа о свим гробницама, па ни доказа ко је владао градом.

Међутим, археолози су пронашли ризницу од преко 100.000 и више артефаката, а тек су почели.

Тада су пронашли и нешто необично: живу и минерал пирит ручно уграђени у тунел. Такође, стотине мистериозних жутих кугли чији је пречник био од четири до 12 центиметара. Научници су остали збуњени шта би могла да буде њихова сврха.

Док главни токови археолога примећују да су жива и пирит ” повезани са натприродним код древних Мезоамериканаца”, упак се треба запитати. Жива је први познати суперпроводник, али да ли би то било познато овим древним људима?

Пирит, познат као “злато за будале”, дао би тунелима блистав изглед. Минерал се такође користи за покретање пожара стварањем искре.

Гардиан је током 2017. године пренео да су пронађене велике количине течне живе. Пријављено је да је први пут токсична супстанца пронађена на древном локалитету у Мексику, а можда је коришћена и за стварање сребрнасте подземне реке.

Археолози са Универзитета у Калифорнији кажу да је опасна супстанца пронађена и на три друга места широм Централне Америке. Они верују да је само блиставост био разлог зашто се користио, јер је изгледао “помало чаробно … за ритуалне или симболичке сврхе”.

Остаје пуно питања. Да ли је жива била једноставно део ритуала, изабрана јер је блистава и лепа, или је била део неке древне технологије? Ако је то само део обреда, зашто је постојала у толиким количинама? Зашто су тунели обложени минералима, слично као што су у египатским пирамидама тунели обложени гранитом?

Да ли је и глупо помислити да је овај џиновски град саграђен уз помоћ ванземаљаца који су тамо дошли напредном технологијом? Или је глупо мислити да су ове огромне сложене структуре створене од обичних људи који практикују ритуале са сјајним минералима и токсичним елементима?

Шта би се догодило да Срби имају нуклеарно оружје? Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА