Најновије

ВЕСИЋ: Лаж је да смо задужили грађане за депонију Винча!

Заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио је да је Драган Ђилас, као градоначелник Београда 2011. године, предложио да се направи јавно-приватно партнерство за депонију Винча.

Горан Весић (Фото: Јутјуб)

"И по његовом предлогу свака породица је требало да плаћа таксу од 127 евра годишње. За 30 година сваку породицу је хтео да задужи у Београду за 3.800 евра. Тако је Ђилас имао намеру да ради спалионицу на депонији Винча", навео је Весић.

Рекао је да је Ђилас планирао да узме кредит од 179 милиона евра, са каматама, каже, од вероватно пет, шест или седам одсто, да онда грађани плаћају 127 евра годишње и да тако враћа кредит.

"То може да се види из докумената. На његов предлог је Скупштина града 2011. године ту одлуку усвојила", додао је Весић и истакао да актуелна градска власт није задужила Београд, већ је пронашла партнера који ће да уложи својих 330 милиона евра.

"Нисмо оптеретили грађане, јер смо смањили цену грејања и цену накнаде за одвожење смећа, тако да грађани неће плаћати ниједан динар више рачуне него раније и неће бити оптерећени плаћањем таксе коју ће увести град, већ ће друге рачуне плаћати мање. У томе се види разлика између нас и њега", рекао је Весић.

Заменик градоначелника је истакао да је Ђилас све што је рекао, могао да каже као одборник Скупштине града, јер је градски парламент два пута расправљао о ЈПП за Винчу.

"Два пута сам ово јавно говорио, али Ђилас није присуствовао седницама. Када је имао прилику да прича тамо где је место о томе, није долазио на седнице. Све о чему Ђилас прича се своди на крађу, јер он мисли да сви на власти треба да раде оно што је он радио, тј. да краду, али морам да га разочарам - откад њега нема у Скупштини града, нема крађе", рекао је Весић.

Прочитајте ОВДЕ  чиме су то људи шокирани а у питању је прослава славе СНС.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА