Најновије

СЕДНИЦА УН О КОСОВУ ПОД ЗНАКОМ ПИТАЊА: Велика Британија и Вљора Читаку исковали паклени план!

Седница Савета безбедности УН о Косову и Метохији, предвиђена за 31. октобар, под великим је знаком питања. Да би седница могла да буде одложена из "једног бизарног разлога", јер, како сазнаје, на заседање у Њујорку, наводно, не може да дође амбасадорка тзв. Косова у САД Вљора Читаку.

Вљора Читаку (Фото: Јутјуб)

Иза свега стоји Велика Британија, која 1. новембра преузима председавање Савету безбедности, тако да би на њен наговор, пре месец дана испланирани дневни ред могао да буде промењен, односно да са њега буде скинута расправа о КиМ.

Некадашњи министар иностраних послова Владислав Јовановић каже да би "ово могао бити маневар албанских заштитника како би се тема Косова поново уклонила из УН", али додаје да мисли да то неће проћи.

Он наводи да чак и ако је Читаку спречена, може да дође неко из Приштине и изнесе њихови став. Могуће је да Британци желе да КиМ буде тема кад они буду председавали, како би усмерили расправу, а да није искључено и да је уопште не закажу у свом мандату. Управо тако су поступили у августу пре две године, када су одбили да извештај о КиМ ставе на дневни ред.

Тек сада је јасно зашто је руска војска ушла у Сирију, а није интервенисала у Донбасу. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг/ Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА