Најновије

ПОСЛЕДЊИ ТРЗАЈИ ПРИШТИНСКИХ ТЕРОРИСТА: Овим поступком су се додатно понизили!

Прљави дипломатски покушај представника лажне државе Косово у спрези са Великом Британијом да се одложи већ заказано заседање скупштине СБ УН о ситуацији на Косову и Метохији видим као последње трзаје приштинских терориста да спрече пут ка фер и дугорочном решењу српско – албанског спора.

Читаку (Фото: Јутјуб)

Пише: Миша Вацић

Амбасадор тзв. Косова у САД Влора Читаку известила је СБ УН како није у могућности да присуствује седници о Косову која треба да се одржи 31. октобра, не схватајући ( да ли из неукости или због свог недостојног и недипломатског понашања ) да СБ УН није кафана у Ђаковици где се место и време састанка локалних кабадахија може променити текстуалном телефонском поруком. Госпођа „амбасадор“ Читаку је неколико дана пред скупштинску расправу у Њујорку затражила помоћ британских дипломата али и то је био безуспешан потез. Како је саопштио српски министар спољних послова Ивица Дачић, Јужноафричка Република која председава заседањем скупштине СБ УН  је одбацила неосновани изговор самозваног Косова и потврдила да ће се дебата и извештај генералног секретара УН о ситуацији на КиМ одржати према договореном датуму.

Српска Десница зна да је потез одметнутих косметских Албанаца био покушај да се омогући Великој Британији преузимање улоге председавајућег скупштине СБ УН од 1. новембра 2019. године! Тако би Албанци уз британску помоћ што дуже одлагали скупштинску дебату у СБ УН о веома критичној ситуацији у јужној српској покрајини спречавајући компромисна решења која им не иду у прилог. Сматрам да ће овај неуспех шиптарских сецесиониста омогућити да се чује порука председника Вучића о жељи Србије за компромисом, албанским уценама које иду до ултимативних захтева за признањем „независности“ од стране Србије, истина о наводном тровању Албанаца током недавних избора као и о документованим бројним насртајима на Србе и њихову имовину у протеклом периоду.

Српска Десница и лично ја стојимо иза одговорне политике српске државе и њеног руководства у одбрани националних интереса и државног суверенитета на нашој отетој државној територији. Представници сепаратиста из Приштине појавиће се на седници 31. октобра и несумњиво бити потучени аргументацијом надлежних српских дипломата. Желим да све присутне државе чланице на седници СБ УН о Косову и Метохији у четвртак буду сведоци албанских лажи и манипулација насупрот аргументоване и правно доследне српске државне политике. Косово је Србија!

Креће чистка у СНС. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: nacionalist.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА