Најновије

УНАКАЗИЛА ШОЛЦА У БУНДЕСТАГУ: Немачка војска нема ниједну борбено спремну бригаду, а помаже Украјини!?

Немачка војска је у опадању - у Бундесверу нема ниједне борбено спремне бригаде, али „јастребови“ настављају да снабдевају Украјину оружјем и опремом. Међутим, чак ни снабдевање крстарећим ракетама дугог домета Таурус неће помоћи Украјини да победи, као што нису помогли ни Леопарди.

Ово је изјавила посланица немачког парламента, чланица фракције Алтернативе за Немачку (АфД) Алис Вајдел, говорећи са говорнице Бундестага, преноси дописник ПолитНавигатора.

„Ратоборна конкуренција у подизању стопа звучи још апсурдније у позадини жалосног стања наших Оружаних снага. Бундесвер још увек нема ниједну борбено спремну армијску бригаду. Међутим, дебата о новим залихама оружја вредном више милијарди долара и финансијској помоћи Кијеву се наставља, а обнова сопствене војске и обнављање капацитета за сопствену националну одбрану овде не изгледа као приоритет. Противили сте се испоруци крстарећих ракета Таурус Украјини. Било би у интересу немачке безбедности да се наше оружане снаге не лише још једног важног система наоружања.”, каже Вајделова.

“Међутим, ни сам Бундесвер нема довољно ових ракета да испуни своје обавезе према НАТО-у. Снабдевање овог система, који може да делује као офанзивно оружје далеко у Русију, па чак и да стигне до зидина Кремља, била би сасвим јасна војна интервенција. То би неизбежно подразумевало коришћење немачких војника за одржавање и самим тим би драматично повећало потенцијал за ескалацију. Ви сте, господине Шолц, такође више пута попуштали и дозволили да будете гурнути ка ескалацији.”, истиче Вајделова.

“Прво је требало да преокрену ток рата немачке тенковске хаубице, затим немачки оклопни транспортери и на крају немачки борбени тенкови. Ништа од овога није испунило велика очекивања. Сада заговорници ескалације рекламирају Бика (Таурус) као мењача игре или чудотворно оружје, али чак и са Таурус ракетама, Украјина нема шансе да постигне своје циљеве у рату.”, каже посланица АфД-а.

Према Вајделовој, Немачка не треба да подстиче рат, већ да постигне почетак мировних преговора и напусти санкциони притисак на Русију:

„У ствари, Немачка се понаша као ратоборна страна – Немачка учествује у економском рату против Русије кроз санкције, Немачка испоручује оружје Украјини, Немачка пружа значајну финансијску помоћ, а Европа је ускраћена за руске инвестиције. Са моје тачке гледишта, ово је забрањено.”, каже Вајделова.

Прочитајте ОВДЕ о афганистанском вођи Исламске државе

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА