Најновије

ШТА ТО УСТВАРИ КРИЈУ АМЕРИКАНЦИ?! Ево шта су урадили са Ал Багдадијевим телом

Посмртни остаци лидера Исламске државе Абу Бакра ал-Багдадија сахрањени су у мору, након што је он погинуо током америчке војне акције на његов камп на северозападу Сирије протеклог викенда, потврдио је данас неименовани амерички званичник.

Багдади (Фото: Јутјуб)

Власти нису објавиле детаље о томе који је амерички ратни брод коришћен током сахране, нити у које море је тело спуштено, али су званичници за АБЦ њуз рекли да је процедура била слична оној која је коришћена приликом одлагања тела оснивача Ал Каиде Осаме бин Ладена.

У исламу се људи обично сахрањују у земљи, без ковчега, пре петодневног периода молитви, али САД очигледно нису желеле да ал-Багдадијев гроб постане светилиште за терористе.

Међутим, теоретичари завере поново имају тему. Јер, сада је, као и у случају Бин Ладена, немогуће урадити ексхумацију и аутопсију тела како би се утврдило да је заиста реч о особи за коју се тврди да јесте! Посебно после већ неколико информација последњих година да је Багдади убијен, за које је доказано да нису биле тачне.

Да подсетимо, Бин Ладеново тело је 2011. године спуштено у Северно арапско море са америчког носача авиона Карл Винсон.

Према изјавама званичника, његово тело је, према исламским обичајима, опрано и умотано у тканину, а војни званичник је прочитао религиозне стихове.

Начелник здруженог штаба америчке војске Марк Мли одбио је данас да каже да ли је ал-Багдадијево тело сахрањено у мору.

Он је рекао да је одлагање његових посмртних остатака завршено и да је обављено на одговарајући начин, након додатних ДНК анализа на безбедној локацији.

Истовремено, неименовани званичник Стејт департмента рекао је да је после убиства Ел Багдадија ликвидиран и други човек Исламске државе, Абу ел Хасан ел Мухаџир.

То се догодило у заједничкој акцији курдских и америчких трупа, такоде на северу Сирије.

Либијци траже помоћ Русије, империја долази на црни континент. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА