Најновије

ЗАЕВ ПРЕТИ УКИДАЊЕМ ПРЕСПАНСКОГ СПОРАЗУМА: Ако не уђемо у ЕУ, онда нема ни Северне Македоније

Премијер Северне Македоније Зоран Заев рекао је да одлагање почетка приступних преговора ЕУ са Северном Македонијом доводи у ризик Преспански споразум.

Зоран Заев (Фото: Јутјуб)

"Тачније, то значи да ће делови о унутрашњој употреби новог имена Северна Македонија бити блокирани и неће моћи да буду спроведени”, навео је Заев.

Заев објашњава да су одређени чланови споразума које су Македонија и Грчка потписали 17. јуна 2018. године, тесно повезани са напретком Македоније ка учлањењу у ЕУ.

"Неки чланови ће бити замрзнути, јер не могу да се спроводе. Покушаћемо да их спроведемо, али обе ствари су повезане", рекао је Заев, додавши да је реч о члановима који се односе на унутрашњу употребу новог имена.

Ипак, он у интервјуу наглашава да за његову земљу не постоји друга алтернатива и да ће се без ЕУ "они изгубити у тамници".

"Немамо другу алтернативу. Нема друге понуде која би могла бити алтернатива. Оно што неки нуде нам не даје демократију, владавину права и слободе. Ако се светлост звездица на застави ЕУ угаси, ми ћемо бити у тамници. И можемо да се изгубимо у тој тамници. Ако се радикализацији и враћању национализма пружа поготно тле, они ће нанети огромну штету целом Балкану. А када Балкан има проблем, онда и Европа има проблем", закључио је Заев.

Погледајте ОВДЕ како се повредио немачки министар.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА